ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μακ Νιλ: “Κάναμε πολύ καλή δουλειά, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης”

Ο Άρης άγγιξε το τέλειο σύμφωνα με τον Τζερέλ Μακ Νιλ, αν και ο Αμερικανός επεσήμανε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και στάθηκε στην σημασία που θα παίξουν τα εντός έδρας παιχνίδια στην πορεία του ομίλου.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε αρχικά: “Μπήκαμε από νωρίς στην πρώτη περίοδο δυνατά και παίξαμε το καλύτερο που μπορούμε. Δώσαμε τον τόνο στην άμυνα και δυσκολέψαμε πολύ τη Νεπτούνας που έβαλε μόλις 5 πόντους στην πρώτη περίοδο. Κάθε φορά που παίζουμε τέτοια άμυνα και κρατάμε έναν τόσο καλό επιθετικά αντίπαλο στους 5 πόντους, αυτό μας δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη. Το μεγαλύτερο πράγμα που θέλαμε ήταν να παίζουμε με μεγάλη ένταση και να τη διατηρήσουμε σε όλο τον αγώνα”.

Ρωτήθηκε για τον αν αυτή η εμφάνιση ήταν η ιδανική και απάντησε: “Νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό αν και τίποτα δεν ειναι τέλειο, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε κάποια κενά στην απόδοσή μας αλλά νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που ολοκηρώσαμε την προηγούμενη φάση στο Γιούροκαπ και το πως μπήκαμε στο πρώτο παιχνίδι αυτής”.

Για την σημασία των εντός έδρας νικών στην πορεία στο Last32 επεσήμανε: “Αναμφίβολα θα μας βοηθήσει. Διατηρήσαμε το αήττητο εντός έδρας στην πρώτη φάση, αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα και να πάρουμε και μερικές νίκες μακριά από την έδρα μας. Κάναμε καλή δουλειά στην προηγούμενη φάση και πρέπει να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε, να προστατεύσουμε δηλαδή την έδρα μας και να φανούμε ανταγωνιστικοί στα εκτός, να παραμείνουμε εντός αγώνων μέχρι το τέλος ώστε να “κλέψουμε” νίκες και να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

Για το που μπορεί να φτάσουν οι κίτρινοι αν παίζουν έτσι απάντησε πως “δεν είμαι καλός στις προβλέψεις. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δουλεύουμε σκληρά καθημερινά στις προπονήσεις ώστε να βελτιωθούμε ατομικά και ως ομάδα και θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε”.

Για τον αγώνα με τον Κολοσσό επεσήμανε: “Δεν είναι καθόλου δύσκολο για μας να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας. Ο προπονητής φροντίζει για αυτό, μας το υπενθυμίζει συνέχεια μετά από κάθε αγώνα. Σήμερα μπορούμε να χαρούμε για τη νίκη αλλά από αύριο πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά για το επόμενο παιχνίδι και τον επόμενο αντίπαλο. Ακολουθεί μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στον Κολοσσό και θα προετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα τις επόμενες μέρες”.

To Top