ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαλάτος: «Κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν εκδούλευση στον Άρη…»

Ο νομικός, Ανδρέας Μαλάτος και διδάκτωρ αθλητικού δικαίου αλλά και πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ (Ινστιτούτου Διεθνούς Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου) μίλησε για το κατά πόσο θα έχει πρόβλημα ο Άρης στην δημιουργία νέας ΠΑΕ, ενώ στάθηκε και στο θέμα του Ρυσίου.

Όσα είπε στον ArenaFM 89.4:

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να δημιουργηθεί μια νέα ΠΑΕ, αν η παλιά ΠΑΕ βρίσκεται υπό εκκαθάριση . Τώρα κατά πόσο ορισμένοι θέλουν να πουλήσουν εκδούλευση στον Άρη , δεν το ξέρω.

Για το κατά πόσο μπορεί να αλλάξει ο νόμος σε δυο μήνες: «Δεν νομίζω να αλλάξει τίποτα σε δυο μήνες διότι στο νομοσχέδιο που βρίσκεται τώρα στην βουλή, αυτό για το ντόπινγκ , το ποίο βέβαια ακόμα δεν έχει κατατεθεί στην επιτροπή, δεν περιλαμβάνεται κάποια διάταξη που να αφορά στην εκκαθάριση, οπότε πάμε με το παλιό καθεστώς, το οποίο επιτρέπει στον Άρη και σε οποιαδήποτε ομάδα ανεβαίνει κατηγορία, να ιδρύσει νέα ΠΑΕ ανεξαρτήτως άμα εκκρεμεί η εκκαθάριση της παλαιάς. O Άρης δεν έχει πρόβλημα ούτε από πλευράς νομοθεσίας ,ούτε από πλευράς κανονισμών της ΕΠΟ.

Αυτό που βλέπω πάντως είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν εκδούλευση στον Άρη, και καλά μην στεναχωριέστε, θα σας βοηθήσουμε. Έχω να πω ότι ο Άρης δεν έχει ανάγκη από κανέναν».

Για το θέμα του Ρυσίου: «Αυτό είναι άλλο θέμα και έχει να κάνει με τον προσδιορισμό της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που θα βγει προς εκκαθάριση .Κάποια στιγμή αυτό το περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να βγει σε πλειστηριασμό και να εκκαθαριστεί. Είναι κάτι διαφορετικό με την δημιουργία της νέας ΠΑΕ, αλλά είναι καλό ,όλες αυτές οι εκκρεμότητες να τελειώνουν».

Για την καταγγελία των οκτώ αθλητών προς τον Άρη : «Ούτε αυτό έχει σχέση, έχει να κάνει με την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Εκεί τίθεται ένα θέμα κατά πόσο μπορούν αυτά τα χρέη να αναληφτούν σαν υποχρεώσεις από τον Ερασιτέχνη, αλλά και αυτό η νομοθεσία το αποκλείει. Υπάρχει ένας κανονισμός της UEFA που λέει κάτι διαφορετικό , αλλά από πλευράς Ελληνικής νομοθεσίας δεν υπάρχει κανένα θέμα».

To Top