Μαλάτος: «Παράνομο το σύστημα της ΕΠΟ! Ούτε ο Ιωαννίδης τόλμησε, ούτε ο Ανδριανός τολμάει να έρθει σε ρήξη»

O διδάκτωρ αθλητικού δικαίου Ανδρέας Μαλάτος και αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο “Αθλητικό Μετρόπολις:
Για την κωλυσιεργία του υπάρχει από την ΕΠΟ για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν: «Η ΕΠΟ είναι αρμόδια για να αποφασίσει πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν κατηγορία. Οι δύο λίγκες εισηγούνται και η ΕΠΟ αποφασίζει. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και η συνέλευση είναι αρμόδια να πάρει την απόφαση. Το διαιτητικό δικαστήριο υπάρχει για να επιλύει διαφορές και όχι για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις . Δεν αμφισβητήθηκε κάποια απόφαση της ΕΠΟ για να οδηγηθεί το θέμα στο διαιτητικό δικαστήριο. Αντίθετα και οι δύο λίγκες έκαναν την εισήγηση τους και η ΕΠΟ καλείται να αποφασίσει. Δεν αμφισβητείται κάποια απόφαση. Τα πράγματα είναι απλά, η ΕΠΟ αποφεύγει να πάρει πάνω της την απόφαση. Θέλουν να περιμένουν στην ΕΠΟ μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν ποιον θα ευνοήσουν».

Για τις αλλαγές στον αθλητικό νόμο που εδώ και χρόνια εξαγγέλλονται αλλά ποτέ δε γίνονται: «Οι ενεργείς έχουν γίνει εδώ και καιρό και οι αποφάσεις έχουν παρθεί. Το έχει το νομοσχέδιο ο Ανδριανός στα χέρια του. Αυτά όλα είναι λυμένα. Το θέμα είναι να πάρεις την απόφαση και να έρθεις σε ρήξη με το κατεστημένο. Το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ είναι παράνομο, το έχουμε τονίσει επανειλημμένος. Η ΕΠΟ κάνει ότι δεν ακούει γιατί δεν την συμφέρει να αλλάξει κάτι. Ότι αυθαιρεσίες γίνονται στις ομοσπονδίες δεν ελέγχονται. Δυστυχώς, ο Ιωαννίδης δεν τόλμησε να έρθει σε ρήξη με το κατεστημένο αλλά και ο Ανδριανός σήμερα δεν το τολμάει. Η Γιαννακίδου αυτά που είπε στο Metropolis τα είπε για να πει κάτι. Όλα είναι έτοιμα. Δε θέλουν να πάρουν αποφάσεις”.

To Top