ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μαμαλάκης: «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για το ΚΕΘΕΑ, αυτά θα μαγείρευα στον Γκάλη»

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι μέλος του ΚΕΘΕΑ που βοηθάει εθελοντικά τους συνανθρώπους του και με αφορμή αυτό μίλησε και για τα φαγητά που θα μαγείρευε στον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7 FM: 

Αρχικά για το ΚΕΘΕΑ όπου είναι εθελοντής: “Το ΚΕΘΕΑ είναι ένας οργανισμός ειδικού δικαίου που υποστηρίζεται από τα υπουργεία υγείας και δικαιοσύνης. Όποιος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο ή το διαδύκτιο μπορεί να πάρει τηλέφωνο και να βοηθηθεί. Η αποτοξίνωση διαρκεί μερικές ημέρες, αλλά η απεξάρτηση κρατάει περισσότερο καιρό, περίπου δύο χρόνια”.

Ενώ συνέχισε: “Ήρθε πριν τις τελευταίες εκλογές μία διάταξη που «παραίτησε» το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο και ορίστηκε ένα νέα συμβούλιο που είχε εικόνα κομματική.

Μετά από έναν χρόνο υποβλήθηκε ένας νέος κανονισμός που σχεδόν διαφοροποιούσε τον στόχο που είχε εδώ και 34 χρόνια. Μιλούσε για μείωση της βλάβης που αυτό σημαίνει αποτοξίνωση και όχι απεξάρτηση. Ένωσε κοινότητες που δεν είχαν σχέση. Άλλος πρέπει να είναι ο θεραπευτής που ασχολείται με τα ναρκωτικά και άλλος με αλκοόλ.

Εμείς κάναμε έναν αγώνα να μην υπάρχουν καθόλου φάρμακα.

Εγώ έκανα έναν μεγάλο αγώνα μέσα στο διαδίκτυο και αυτό κατάληξε στο να υποβληθεί ένας νέος κανονισμός στο ΚΕΘΕΑ από το σωματείο εργαζομένων. Αυτό το θεωρώ μία πύρρειο νίκη. Χρειαζόταν περισσότερα πράγματα, πρέπει να υπάρχουν και οι νομικοί και οι θεραπευτές σε αυτήν την συζήτηση.

Πρέπει οι άνθρωποι που θα υποβάλουν τον νέο κανονισμό να έχουν σοφία και λογική, να συνεχίσει το έργο του το ΚΕΘΕΑ όπως είναι αυτήν την στιγμή”.

Για το πόσα άτομα βγαίνουν υγιή στην κοινωνία: “Kάθε χρόνο 200 με 220 άτομα έβγαιναν υγιή στην κοινωνία απεξαρτημένα. Κάνουν τέχνες, κάνουν εθελοντισμό, παντρεύονται, δουλεύουν, κάνουν οικογένεια”.

Για το αν είχε ο ίδιος κάποια εξάρτηση: “Είχα εξάρτηση από το φαγητό, είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει το επάγγελμα και το καλό φαγητό. Έκανα μία προσπάθεια, έχασα 54 κιλά και είμαι σταθερός. Δυστυχώς δεν υπάρχει κέντρο απεξάρτησης από την λαιμαργία, θέλει προσπάθεια και στήριξη”.

Για το αν ασχολείται με τον αθλητισμό: “Δεν ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Γνωρίζω βέβαια τον Άρη και τον Γκάλη”.

Για το τι θα μαγείρευε… στον Γκάλη: “Θα του έβαζα πρωτεΐνες πολλές, ψάρι, σαλάτα, ένα επιδόρπιο πολύ φρουτένιο και ενδιάμεσα ψαράκι, πάει το ψάρι με το τυρί, είναι μύθος ότι δεν πάει”.

Για το αν είναι ο… Γκάλης της μαγειρικής: “Σαν τον Γκάλη δεν θα γίνω ποτέ, αλλά ότι έκανε το έκανα τίμια, με αγάπη, υπομονή και αγάπη για τους τηλεθεατές. Υπήρχαν στιγμές που είχα πολύ μεγάλα προβλήματα και δεν τα κατάλαβε κανείς”.

Τέλος ανέφερε: “Εύχομαι καλή επιτυχία σε εσάς, καλή συνέχεια στην ομάδα σας, να εμβολιαστείτε και να έχετε πάνω από όλα υγεία”.

To Top