ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μανζινγκά: “Θα παλέψω για μία θέση στο ρόστερ του Άρη, ξέρω πολλά για την ομάδα…”

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Ραντί Μανζινγκά, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Λοράν Ντισό, ήρθε προκειμένου να συζητήσει με τους ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» το ενδεχόμενο συνεργασίας για την επόμενη -και όχι μόνο- σεζόν.

Ο Γαλλοαναθρεμμένος μεσοεπιθετικός αναμένεται να έχει συνάντηση γνωριμίας με τον Νίκο Αναστόπουλο, το επόμενο διάστημα, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του «αλενατόρε» αναφορικά με τον τρόπο αξιοποίησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας -που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα (25/7)- και έπειτα από ένα ικανό διάστημα «τσεκαρίσματος» των δυνατοτήτων του, ο 58χρονος προπονητής των «κιτρινόμαυρων» θα αποφανθεί οριστικά για το άμεσο μέλλον του.

Τα σενάρια για την περίπτωσή του είναι δύο. Είτε θα συνεχίσει να προπονείται υπό τις οδηγίες του «Αναστό» στην πρώτη ομάδα, μέχρι να πείσει ότι αξίζει μία ευκαιρία, είτε θα πάρει την άγουσα για την ομάδα Νέων του συλλόγου, η οποία θα συσταθεί για να συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Νέων της Φούτμπολ Λιγκ. Η δεύτερη επιλογή, θα του δώσει -άλλωστε- την ευκαιρία της πιο ομαλής προσαρμογής στα δεδομένα του συλλόγου, καθώς στην μέχρι στιγμής καριέρα του, δεν έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Ως γνωστόν, προέρχεται από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν, στην οποία εντάχθηκε από τα οκτώ του χρόνια, έχοντας παρουσία σε όλες τις ομάδες των τμημάτων υποδομής του Παριζιάνων.

“Θα παλέψω για μία θέση”

Εμφανέστατα ικανοποιημένος και χαρούμενος από τον ερχομό του στην Ελλάδα, η «Αrena Press» συνομίλησε μαζί του και κατέγραψε τις πρώτες του σκέψεις για την -πρωτόγνωρη- προοπτική που «ξεδιπλώνεται» από χθες ενώπιόν του.

Αρχικά, θέλησε να εκφράσει τα συναισθήματά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη. Ο Άρης είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Είμαι ανυπόμονος να συναντήσω τον κόσμο της ομάδας για τον οποίο έχω ακούσει, αλλά και έχω δει πολλά στο διαδίκτυο, όλο αυτό το διάστημα. Θέλω να δουλέψω σκληρά. Είναι μία νέα πρόκληση για την καριέρα μου, εντελώς διαφορετική απ΄ότι έχω ζήσει μέχρι στιγμής και νιώθω ψυχολογικά και σωματικά απόλυτα πεπεισμένος γι αυτό».

Νιώθεις έτοιμος παρά το νεαρό της ηλικίας σου να κερδίσεις μία θέση στο ρόστερ της επόμενης σεζόν; 

«Θέλω να παλέψω για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του νέου μου προπονητή. Αναγνωρίζω ότι θα είναι δύσκολο, γιατί είμαι μικρός σε ηλικία και ο Άρης είναι ένας σύλλογος με απαιτήσεις, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ο στόχος είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία, όπου και ανήκει ο σύλλογος και θέλω να έχω ενεργή συμμετοχή σε αυτό».

Εμπειρία, τίτλοι και… Ατλέτικο

Η τελευταία ευρωπαϊκή πορεία των «κιτρινόμαυρων», δεν πέρασε απαρατήρητη από τον 18χρονο εξτρέμ, ο οποίος έδειξε πολύ καλά… διαβασμένος, επισημαίνοντας:

«Γνωρίζω ότι η ομάδα έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είχε εξαιρετικές πορείες. Είχα παρακολουθήσει τα ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και όλη την πορεία εκείνης της χρονιάς στο Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μία ομάδα με ιστορία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και είναι πολύ τιμητικό για μένα που με κάλεσε να είμαι εδώ για λογαριασμό της».

Μπορείς να οριοθετήσεις τους άμεσους στόχους σου;

«Θέλω δύο πράγματα να κερδίσω από την παρουσία μου εδώ. Αρχικά εμπειρία από το υψηλό επίπεδο, κάτι που δεν είχα την ευκαιρία μέχρι στιγμής και έπειτα τίτλους. Η προσωπική μου διάκριση, θα έρθει μέσα από το καλό της ομάδας»

To Top