Μαντσίνι: “Καλύτερα να αποφεύγαμε την Πορτογαλία, όμως και εκείνοι δεν θα ήθελαν εμάς”

Η Ιταλία θα χρειαστεί να αποκλείσει την Βόρεια Μακεδονία για να βρεθεί ένα βήμα μακριά από το Μουντιάλ του Κατάρ, με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι να βλέπει όμως παραπέρα, με δεδομένο πως καιροφυλακτεί η Πορτογαλία στον τελικό των play offs.

Η Ιταλία δεν μπόρεσε να πάρει το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 αφού έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων (η πρωτιά πήγε στην Ελβετία), και πλέον καλείται να ταξιδέψει στο Κατάρ από δύσβατο μονοπάτι.

Και αυτό γιατί η κλήρωση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (26/11) στην Ζυρίχη δεν της έκανε το χατίρι, αφού αν πετάξει εκτός συνέχειας την Βόρεια Μακεδονία σε νοκ-άουτ ημιτελικό των μπαράζ, τότε θα χρειαστεί να πάρει μία ακόμα νίκη, στην έδρα της νικήτριας του ζευγαριού Πορτογαλία – Τουρκία.

Με δεδομένο λοιπόν πως αχνοφαίνεται στον ορίζοντα μία σύγκρουση μεταξύ της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης και εκείνης που κατέκτησε το προηγούμενο Euro (2016), δεν θα μπορούσε ο προπονητής της σκουάντρα ατζούρα να μην κάνει αναφορά και στους Ίβηρες, στις δηλώσεις του μετά την κλήρωση:

“Δεν είναι μία ωραία κλήρωση, θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Εμείς και η Πορτογαλία χρειάζεται να νικήσουμε την Βόρεια Μακεδονία και την Τουρκία αντίστοιχα και σε ένα ματς μπορούν να γίνουν τα πάντα.

Όπως εμείς θα αποφεύγαμε με χαρά την Πορτογαλία, δεν υπάρχει αμφιβολία πως και εκείνοι θα ήθελαν να μην πέσουν πάνω μας”, δήλωσε αρχικά ο Μαντσίνι, ο οποίος κληθείς να σκιαγραφήσει το προφίλ της Βόρειας Μακεδονίας, είπε:

“Η Βόρεια Μακεδονία έκανε καλή πορεία στην προκριματική φάση και θα πρέπει να κάνουμε ένα σπουδαίο ματς για να δούμε μετά πού θα δώσουμε τον τελικό.

Για εμάς θα είναι σημαντικό να έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας, αυτό είναι το σημαντικότερο”.

 

To Top