Μαντσίνι: “Πρέπει να επιστρέψει το ποδόσφαιρο για την ψυχολογία του λαού”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, υποστήριξε ότι η ποδοσφαιρική δράση πρέπει να επιστρέψει στη χώρα για την ανύψωση του ηθικού του λαού.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει 23.227 νεκρούς στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση ανέρχεται σε 175.927.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, υποστήριξε σε συνέντευξη στην Corriere dello Sport ότι η επιστροφή της δράσης – κεκλεισμένων των θυρών, δεν νοείται κάτι άλλο – δεν εγκυμονεί κινδύνους, αντίθετα θα βοηθήσει στην ανύψωση του ηθικού του λαού που έχει καταβληθεί από την πανδημία.

“Ελπίζω να επιστρέψουμε στις ζωές μας και ν’ αποτελέσουν αυτές οι δραματικές στιγμές ως μία άσχημη ανάμνηση. Πρώτα και πάνω από όλα είναι η υγεία. Αλλά πρέπει να επιστρέψουμε. Ο κόσμος έχει κουραστεί και εάν συνεχίσουμε έτσι θα έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη από την αναστολή δραστηριοτήτων και την πτώχευση των εταιριών.

Κατά τη γνώμη μου τα αθλήματα επαφής δεν είναι επικίνδυνα. Ο αθλητισμός έχει κοινωνική αξία, μπορεί να δώσει στη χώρα μια χείρα βοηθείας στο ψυχολογικό σκέλος.

Η ποδοσφαιρική βιομηχανία ήδη εμφανίζει πτώση και θα είναι ακόμη πιο δύσκολο (εάν η δράση επιστρέψει) αργότερα. Οι παίκτες υποβάλλονται σε τεστ. Δεν θα είναι επικίνδυνο”, υποστήριξε ο 55χρονος Ιταλός προπονητής.

To Top