Μανωλάς: “Δεν θα μπούμε για να μη χάσουμε, αλλά για να νικήσουμε”

O Κώστας Μανωλάς, γνωστός στους Ιταλούς δημοσιογράφους, από την παρουσία του στη Ρόμα εκπροσώπησε τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός υποστήριξε ότι είναι αισιόδοξος για την αναμέτρηση το βράδυ του Σαββάτου (8/6, 21.45) στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Ιταλία, για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ξέρεις τον αντίπαλο καλά και τους παίκτες της Ιταλίας, όπως τον Κιελίνι που μίλησε με καλά λόγια για σένα και ίσως είναι και συμπαίκτης σου του χρόνου, αποτελεί αυτό ένα έξτρα κίνητρο;

“Για να ξεκινήσω δεν ξέρω αν θα είμαι συμπαίκτης με τον Κιελίνι, ούτε το έχω σκεφτεί. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Μπορώ να πω και εγώ πως είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου. Ξέρω όλα τα παιδιά της Εθνικής Ιταλίας. Με κάποιους ήμουν συμπαίκτης, με όλους τους άλλους αντίπαλος. Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε με πίστη, θάρρος και θράσος, θα μπούμε μέσα στο γήπεδο να κάνουμε τη δουλειά μας και από εκεί και πέρα θα δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα που θα έχει η αναμέτρηση”.

Αύριο μπορεί να βρεις απέναντι σου έναν συμπαίκτη σου, τον Τζιανόλο, πόσο έχει εξελιχθεί φέτος;

“Είναι ένας νέος ποδοσφαιριστής που φέτος έκανε τα πρώτα του βήματα στη μεγάλη κατηγορία. Είναι πολλά υποσχόμενος, είναι ένα καλό παιδί με πολλά φυσικά προσόντα, με δύναμη, τεχνική αλλά και ταχύτητα. Είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω εφόσον με επιλέξει ο προπονητής μου να αγωνιστώ και όπως είπα θα δούμε στο τέλος ποιος θα βγει νικητής”.

Ο κ. Μαντσίνι δήλωσε πως περιμένει αρκετή ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και ενθουσιασμό, εσείς περιμένετε κάτι ανάλογο;

“Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός. Έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Δεν μένουμε σε αυτό. Ευελπιστούμε να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας γιατί τον έχουμε ανάγκη. Πιστεύω θα μας τιμήσει με την παρουσία του αύριο και θα μας δώσει ένα έξτρα κίνητρο να δούμε την αγάπη του και να μπορέσουμε να αγωνιστούμε για όλη την Ελλάδα και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Τους ξέρεις καλά, κατά τη δική σου άποψη ποια είναι τα στοιχεία που είναι επικίνδυνα;

“Έχουν καλά στοιχεία. Είναι μια ομάδα καλά στημένη μέσα στο γήπεδο. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τη δική μας ομάδα. Δεν πρέπει να κοιτάξουμε την άλλη ομάδα. Να κοιτάξουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλά και μετά να κοιτάξουμε τον αντίπαλο. Όπως έχω πει συνέχεια τα πάντα εξαρτώνται από την εμφάνιση της δικής μας ομάδας και όχι τι θα κάνει ο αντίπαλος”.

Όταν ακούμε Ιταλία το μυαλό μας πάει στην άμυνα. Ο κ. Μαντσίνι, όμως, δίνει έμφαση και στην επίθεση. Συμφωνείς με αυτό;

“Σίγουρα έχει παίκτες μεγάλης ποιότητας και μπροστά. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα. Ο κ. Μαντσίνι είναι ένας προπονητής που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Στα τελευταία ματς που είδα την Ιταλία παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και τους λογαριασμούς θα τους κάνουμε στο τέλος”.

Η δουλειά μας ποια είναι να μην χάσουμε, να αμυνθούμε ή να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ματς;

“Η δική μας φιλοσοφία δεν είναι ποτέ να μπούμε στο γήπεδο να μην χάσουμε αλλά να μπούμε για να κερδίσουμε. Γιατί άμα μπεις για να μην χάσεις, θα χάσεις σίγουρα. Θα κάνουμε το μίτινγκ με τον προπονητή μας, θα μας ζητήσει αυτά που θέλει και ευελπιστώ να τα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο γιατί αν τα βγάλουμε και είμαστε όπως είδα την ομάδα στις τελευταίες προπονήσεις είμαι αισιόδοξος”.

Είσαι από τους παίκτες που ξέρει καλά την Ιταλική ομάδα και πλέον έμπειρος, έχεις μιλήσει στους συμπαίκτες σου για το τι θα αντιμετωπίσουν;

“Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, θα το κάνουμε. Νοιώθω ότι είμαι από τους έμπειρους της ομάδας αλλά όλοι είμαστε ισάξιοι μέσα σε μια ομάδα. Αν θέλουμε να υπάρχει καλό κλίμα όλοι πρέπει να αισθανόμαστε ισάξιοι και κανείς ότι είναι υπεράνω. Όλοι μαχόμαστε για μια θέση στην ενδεκάδα, για το καλό της εθνικής ομάδας και είμαι σίγουρος πως όλοι, ακόμα και όσοι δεν παίξουν, θα δώσουν την ενέργεια τους τη θετική για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Πόσο σας έχει χτίσει τον χαρακτήρα της ομάδας τα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει η Ελλάδα όπως αυτό στη Βοσνία ή στο Ζάγκρεμπ;

“Να ξεκινήσω λέγοντας ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε το ματς στη Βοσνία. Είμαστε εδώ κάνουμε μια νέα αρχή, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε και θα φέρουμε την Ελλάδα εκεί που τις αξίζει. Να πηγαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις και να πρωταγωνιστεί”.

To Top