ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μανωλόπουλος: “Βλέπω στον Καστρίτη έναν νέο Πρίφτη”

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος συνεργάστηκε δύο χρόνια με τον Γιάννη Καστρίτη, στα Τρίκαλα και την Κύμη και υπογράμμισε πως ο 37χρονος τεχνικός ακολουθεί τα βήματα του Δημήτρη Πρίφτη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ στο Yellow Radio 92,8 FM: 

Αρχικά για τον αγώνα με τον Άρη ανέφερε: “Προερχόμασταν από δυο ήττες. Είχαμε βαθμολογικό ενδιαφέρον και μπήκαμε δυνατά. Ξέραμε ότι η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα αντιδράσει, αντέδρασε, έφτασε στο ματς στα ίσα, αλλά στο τέλος ήμασταν πιο έμπειροι, είχαμε πιο καθαρό μυαλό και κερδίσαμε. Ο Άρης αν και δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον έπαιξε πολύ καλά και διεκδίκησε μέχρι το τέλος το παιχνίδι”.

Για το αν ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του φέτος: “Θεωρώ ότι το υπάρχον ρόστερ με τον κόουτς Καστρίτη από την αρχή θα έμπαινε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα διεκδικούσε με αξιώσεις κάποια θέση στα πλέι οφ”.

Για το αν πιστεύει ότι ο Γιάννης Καστρίτης πρέπει να μείνει στον Άρη: “Δεν είμαι… αντικειμενικός κριτής. Έχω παίξει δυο χρόνια μαζί του, ξέρω τον τρόπο που παίζει, ξέρω πως λειτουργεί. Εγώ έπαιξα στον Άρη την πρώτη χρονιά του Πρίφτη. Εγώ βλέπω στον Καστρίτη έναν νέο Πρίφτη. Αν ο Άρης εμπιστευτεί τον Καστρίτη, αν χτίσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και βοηθήσει να εξελιχθεί ο Καστρίτης από τον Άρη, και ο Άρης από τον Καστρίτη βλέπω έναν προπονητή που μπορεί να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο”.

Για το αν ο Άρης πρέπει να βασιστεί στους Έλληνες παίκτες του: “Δεν θέλω να μπω σε κομμάτια προπονητικής και επιλογής παικτών. Αλλά από την στιγμή που έφυγε το μπαν και ξέροντας πόσο σημαντικός είναι ο Ελληνικός κορμός εγώ θα στηριζόμουν εκεί. Είναι σημαντικό για μια ομάδα, για την σταθερότητα της και για την κούραση που υπάρχει μέσα στην χρονιά”.

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη μαζί με τους υπόλοιπους: “Θυμάμαι ότι ήμασταν στο Ρέθυμνο, βλέπαμε το ματς Κύμη – Άρης. Περιττό να σας πω ότι μετά την ήττα του Άρη και τα σενάρια που ήταν δύσκολα όλοι ήμασταν πολύ στεναχωρημένοι. Δεν άξιζε μια τέτοια πορεία, δεν άξιζε να κινδυνεύσει η ομάδα”.

Για τα δικά του πλάνα για την νέα χρονιά: “Η εντολή του κόουτς είναι να μην μιλήσει κανείς με κανέναν για ανανεώσεις αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία, δίψα για την ομάδα που είναι στα πλέι οφ. Η οικογένεια Μπούμπουρα έχει κάνει μια καλή επένδυση, ελέγχει τα πάντα. Υπάρχει και μια κρυφή επιθυμία να καταφέρει η ομάδα να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη”.

Για το αν είναι μια ευκαιρία για τον Ήφαιστο ότι αν και έβδομος της βαθμολογίας, δεν αντιμετωπίζει Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό: “Προς το παρόν με την διακοπή που έχουμε θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον ρυθμό μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά νιώθουμε μια απογοήτευση γιατί εμείς χάσαμε την έκτη θέση. Δεδομένου όμως ότι δεν θα είναι ο Ολυμπιακός αντίπαλος μας θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί”.

To Top