ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μανωλόπουλος: “Κομβικό εάν παίξουν οι τραυματίες του Άρη, με σκληρή άμυνα μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ”

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και ΠΑΟΚ, και νυν του Ηφαίστου Λήμνου Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής, αλλά και την πορεία της ομάδας του.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

-Για τον “Ήφαιστο”, την ομάδα του:

Η ομάδα έχει πάει καλά. Θα βελτιωθεί και προσπαθεί για την παραμονή στην κατηγορία. Είναι πολύ νέα προσπάθεια και ξεκίνησε από το μηδέν. Η οικογένεια Μπούμπουρα έχει δώσει στην ομάδα ό,τι χρειάζεται. Ο κ. Σπύρος ο Πρόεδρος της ομάδας, προσπαθεί για να είναι το νησί ενθουσιασμένο με την ομάδα και γεμάτο το γήπεδο.

-Για το αν είναι κοντά τους:

Ο κ. Σπύρος είναι πολλές φορές εδώ. Ο κ. Παντελής εμφανίζεται στα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να πληρώνεσαι γιατί για εμάς στο τέλος της ημέρας είναι επάγγελμα. Θέλουμε μαζί με τα χρήματα να μας παρέχουν και μια ασφάλεια. Συντηρούμε τις οικογένειες μας και τους εαυτούς μας από το μπάσκετ.

-Για το ΠΑΟΚ- Άρης στο μπασκετ:

Η ανάλυση ενός ντέρμπι είναι περίπλοκη. Αν ξεκινήσω από τον Άρη πρέπει να δούμε τους τραυματισμούς και τις απουσίες της ομάδας. Ο Μποχωρίδης και ο Μπελ είναι κομβικοί παίκτες στο κομμάτι του Άρη.

-Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης:

Ο ΠΑΟΚ έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Είναι ομάδα που το μεγαλύτερο ρόλο στην επίθεση παίζουν οι κοντοί γιατί έχουν χειριστές της μπάλας. Δεν έχει μπλοκ ως παιχνίδι. Θα παίξει σημαντικό ρόλο πως θα αντιμετωπίσει ο Άρης τη δημιουργία στο δύο δύο, ο ρυθμός και η πίεση από τον κόσμο. Πρέπει το αμυντικό του κομμάτι, που είναι το δυνατό του σημείο, να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

-Για την αμφισβήτηση του κόσμου:

Τα αποτελέσματα του Άρη δεν θεωρώ ότι είναι τόσο άσχημα. Τα αποτελέσματα σαν αποτελέσματα  είναι ότι ο Άρης κόντραρε και έχασε από μια ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία και έχει δώσει πολύ καλά δείγματα. Εγώ θα συμβουλεύσω τον κόσμο, να μην υπάρχει εσωστρέφεια και τόση πίεση. Όλοι ξέραμε το εγχείρημα της χρονιάς. Πιο σημαντικό για την ομάδα είναι η οικονομική εξυγίανση από αυτά που ακούω.

-Για την στήριξη που πρέπει να υπάρχει:

Ο Άρης είναι μια ομάδα ειδικών συνθηκών στις επιλογές. Η ομάδα πρέπει να μην κινδυνεύσει. Να παίξει ένα μπάσκετ που να αρέσει στον κόσμο του. Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ είναι ότι ο κόσμος του Άρη δέχεται την ήττα αρκεί να δει μια αξιοπρεπή προσπάθεια και ένα καλό παιχνίδι. Το μόνο που μετράει είναι η νίκη και καμία ομάδα δεν παίζει καλό μπάσκετ. Ακόμη και σε Ολυμπιακό Παναθηναϊκο υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και κακές ήττες. Πρέπει να έχουμε υπομονή και οι προπονητές να δουλεύουν.

-Για τον Γκάρι Μακγκι και τον Κάιζερ:

Την Κυριακή έχω ματς και δεν θα μπορέσω να δω το παιχνίδι. Αυτό που βλέπω είναι ότι τα παιδιά λίγο δυσκολεύονται. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να δείξουν το καλό τους πρόσωπο. Ειδικά για τον Γκάρι. Θέλει λίγο τον χρόνο του.

-Για το ματς του Ηφαίστου με την ΑΕΚ:

Δεν κοιτάμε αν είναι εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Κάνουμε την προετοιμασία μας. Τώρα δουλεύουμε κάποια πράγματα και προσπαθούμε κάποια άλλα. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία και στις 2 ομάδες. Μακάρι να γεμίσει και το γήπεδο στην Πυλαία. Θα παίξει σημαντικό ρόλο και η κούραση του Π.Α.Ο.Κ.

-Για τα φόντα που έχει ο Άρης να κερδίσει:

Ο Άρης προφανώς δεν πάει για να χάσει. Το ματς δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το διεκδικήσει ο Άρης. Σε ένα ντέρμπι ο Άρης θα είναι ανταγωνιστικός. Έχει τα φόντα να παίξει με σκληρή άμυνα έτσι όπως θέλει ο Άρης.

-Για τη στήριξη της Λήμνου στην ομάδα του:

Η Λήμνος είναι πολύ όμορφη και την αγαπάμε. Είμαστε εδώ σαν τοπικοί ήρωες και ο κόσμος μας αγαπάει πάρα πολύ. Νιώθουν ευγνώμονες που υπάρχει μια δυνατή ομάδα για το νησί τους πρώτη φορά.

To Top