ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Μανωλόπουλος: “Με φοβερή ενέργεια ο Κάιζερ, τα έχει όλα ο ΜακΓκι”!

Ο καλαθοσφαιριστής του Ηφαίστου Λήμνου, Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε για τους πρώην συμπαίκτες του Κάιζερ και ΜακΓκι, οι οποίοι αποκτήθηκαν από τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για το νέο μπασκετικό πρότζεκτ που γίνεται στην Λήμνο:

Το γήπεδο που φτιάχνει ο πρόεδρος με δικά του έξοδα θα είναι ένα στολίδι για την Α1. Ήταν ένα μικρό κλειστό και το εκσυγχρονίζει με αποδυτήρια, σύγχρονες εγκαταστάσεις, φυσικοθεραπευτήριο και με γυμναστήριο μέσα. Όλες οι παροχές που μας έχουν υποσχεθεί είναι υπέρ του δέοντος αρκετές. Σε κάθε νησί στην Ελλάδα ο χειμώνας είναι λίγο δύσκολος και οι άνθρωποι μας έχουν υποσχεθεί ότι όλα θα είναι στην εν τέλεια ακριβώς όπως τα έχουν πει. Μένει να φανεί και στην πράξη. Το όνομα του κ. Μπούμπουρα και η δυναμική του δείχνουν ότι έτσι θα είναι τα πράγματα. Με όσους μίλησα και οι 13 εντός αγώνες θα είναι γιορτή

Για τον προπονητή Σωτήρη Μανωλόπουλο:

Είναι ένας προπονητής ο οποίος δούλευε στο υψηλότερο επίπεδο. Ήταν στην Ευρωλίγκα βοηθός, έκατσε στον Παναθηναϊκό μία περίοδο. Στην ΑΕΚ ήταν δύο χρόνια, έχει εμπειρίες. Η τεχνογνωσία του και η εμπειρία του είναι εγγύηση για να πάει και η ομάδα καλά. Είναι και για μένα η απόφαση να βρεθώ στην Λήμνο λόγω της δικής του παρουσίας.

Για το μπάσκετ:

Επενδυτής στο μπάσκετ δεν υπάρχει, όποιος μπαίνει χάνει τα χρήματα του. Το μόνο καλό είναι για τις ομάδες αυτές που υπάρχουν δυνατές οικογένειες από πίσω όπως είναι ο κ. Λιόλιος, η οικογένεια Θεοδώρου, η οικογένεια Μπούμπουρα που μπαίνουν στον χώρο έχοντας γνώμονα μόνο το καλό του μπάσκετ και ξέροντας ότι τα λεφτά που επενδύουν θα τα πάρουν πίσω οπότε προσφέρουν για το μπάσκετ, το θέαμα και να ανέβει το ελληνικό μπάσκετ περισσότερο.

Για τον Κάιζερ:

Ο Κάιζερ είναι ένα παιδί το οποίο όταν ήρθε στην Κύμη ήρθε από το πρωτάθλημα της Κύπρου. Ένα χαμηλό πρωτάθλημα αλλά με φοβερά νούμερο. Ήρθε με γνώμονα να βελτιωθεί και να ακούσει, όπως κάθε παίκτης έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Είναι ένας παίκτης πάρα πολύ καλός πάνω από το στεφάνι και στο timing της τάπας και του ριμπάουντ. Είναι φοβερός στο θέμα ενέργειας. Όπως όλοι οι παίκτες έχουν μειονεκτήματα που σίγουρα τα έχει ανακαλύψει το staff του Άρη και θα προσπαθήσουν να τα βελτιώσουν αν και αυτός από μόνος του έχει θέληση να βελτιωθεί.

Για το αν θα μπορέσει να πάρει στην πλάτη του τον Άρη αν χρειαστεί:

Δεν είναι στον χαρακτήρα μου ούτε είναι σωστό να κρίνω τις δηλώσεις του Μάικλ. Θεωρώ ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει τον Άρη σίγουρα. Παίκτες Αμερικάνοι που έρχονται και δεν ξέρουν την φιλοσοφία του Άρη, δεν ξέρουν την πίεση του Παλέ θα κάνουν κάποιο χρόνο να προσαρμοστούν. Αν προσαρμοστούν γρήγορα θα βοηθήσει και πιο γρήγορα την ομάδα. Γνωρίζοντας το ελληνικό πρωτάθλημα, το γήπεδο και την φανέλα θα χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί. Κακά τα ψέματα η ομάδα της Κύμης πέρυσι έκανε πρωταθλητισμό. Σίγουρα δεν είναι Άρης η Κύμη, αν και τερμάτισε πιο πάνω. Ξένοι αλλά και Έλληνες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Θα υπάρχουν παιχνίδια που ο Άρης μπορεί να χάνει στο ημίχρονο και να χάνονται στα σουτ. Ο λαός του Άρη είναι απαιτητικός.

Οι προπονητές κάνουν τρομερό σκάουτινγκ πριν επιλέξουν έναν παίκτη παίρνουν προηγούμενους προπονητές και ρωτάνε. Δεν θα μπορούσε να προσαρμοστεί με τον κόουτς  Καστρίτη ούτε με τον κόουτς ένας παίκτης που κοιτάει τα νούμερα του. Χαλάει την ισορροπία της ομάδας και θα τον είχε αποβάλει το σύνολο κατευθείαν αλλά όχι είναι ένας παίκτης που κοιτάει την ομάδα και πως θα βοηθήσει την ομάδα.

Για τον ΜακΓκι:

Έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον Γκάρι. Τον είχα στον Κολοσσό όταν με ρωτούσαν πέρυσι στην Κύμη για τον ΜακΓκι ήμουν 100% σύμφωνος και θετικός και είπα τα καλύτερα για να έρθει στην ομάδα. Δικαίωσε και εμένα και τον εαυτό του αλλά και το staff. Είναι ένα παιδί που είναι κάθε μέρα στο γήπεδο, κάθε μέρα στην προπόνηση παρών, πιστός στο πρόγραμμα, οικογενειάρχης, χαμηλών τόνων χωρίς να υπάρχουν προβλήματα επικοινωνίας με ξενύχτια ή οτιδήποτε. Είναι μία πολύ καλή λύση, ένας πολύ καλός παίκτης και ένα καλό παιδί. Όλοι πέρυσι στην Κύμη βελτιωθήκαμε και το ίδιο ισχύει και για τα δύο παιδιά. Δουλέψαμε πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να βελτιώσουν αδυναμίες που έχουν και το εισπράττουμε.

Ο ΜακΓκι ξέρει που βρίσκεται, ξέρει τι σημαίνει εκτός έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρει τι σημαίνει να πας να παίξεις στον Άρη, στον ΠΑΟΚ, στο Ρέθυμνο. Ξέρει τι σημαίνει να παίξεις στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό γιατί πολλοί Αμερικάνοι πιστεύουν ότι μπορούν να παίξουν σε αυτές τις ομάδες. Λένε πάμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, χάνουν με 20 πόντους και μετά κάνουν λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Νομίζω ο Γκάρι την ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και πόσο δύσκολο είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα είναι μία πολύ καλή προσθήκη στον Άρη και θα κάνει μία πολύ καλή χρονιά.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

Ο κόουτς Αγγέλου που έχει μία πολύ σωστή και ιδιαίτερη φιλοσοφία για να επιλέξει αυτά τα δύο παιδιά σίγουρα έχει ρωτήσει, σίγουρα του αρέσουν αυτά που έχει δει, σίγουρα έχει εντοπίσει τις αδυναμίες και νομίζω το πρόγραμμα του κόουτς Αγγέλου και του υπόλοιπου staff θα συνεχίσει να βελτιώνει τις αδυναμίες των παιδιών.

Υπήρχε μία πιθανότητα να έρθω στον Άρη αλλά δεν ήταν σωστό το timing. Νομίζω όλους τους παίκτες τους ενδιαφέρει η φανέλα του Άρη, όλους τους σωστούς επαγγελματίες τους ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα Αγγέλου οπότε θα πω ότι ήταν κακό timing. Παιδιά που είναι από Θεσσαλονίκη, που ξέρουν έχουν παίξει και γνωρίζουν την φανέλα το να θες να πας στον Άρη έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η πρόταση που είχα από την Λήμνο και η προσέγγιση που είχα ήταν πάρα πολύ καλή αν ήταν είχε καθυστερήσει η πρόταση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

To Top