ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαρία Νίκιτς: «Το βιβλίο, ο Μπάνε και το… ντέρμπι Άρης-ΑΕΚ στο σπίτι»

Η σύζυγος του Νίκιτς, πρώην παίκτη των «κιτρινόμαυρων» Μαρία, μίλησε για το νέο της εγχείρημα που έχει να κάνει με την λογοτεχνία, το πώς είναι να ζεις με τον Μπάνε ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αγάπη του κόσμου του Άρη αλλά και στο… ξεχωριστό ντέρμπι που επικρατεί μέσα στο σπίτι τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για πρώτη φορά Μαρία μπαίνεις στον κόσμο της λογοτεχνίας, πως ξεκίνησε όλο αυτό;

Είναι το πρώτο μου βιβλίο, ο τίτλος είναι «Λίγο πριν φύγω» από τις εκδόσεις Υδροπλάνο και ουσιαστικά είναι ένα μυθιστόρημα. Μού πήρε περίπου εννιά μήνες για να το ολοκληρώσω, πέρσι τον Αύγουστο ξεκίνησα να γράφω. Πρέπει να σας πω πως όταν πήρα απόφαση να ξεκινήσω δεν είχα ιδέα για το τί θα έγραφα, απλώς είχα μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσω κάποια πράγματα και έτσι έφτιαξα εκείνη την ιστορία. Δεν θέλω να σας πω πολλά για να μην το «κάψω» (γέλια).

Πες μας μόνο δύο λόγια για να μας κινήσεις το ενδιαφέρον.

Είναι λίγο απ’όλα. Πρόκειται για την ζωή της Ντάριας, το πραγματικό της όνομα είναι Θαλασσινή αλλά μέσα στο βιβλίο θα διαβάσετε για ποιον λόγο γιατί τελικά αναφέρεται ως Ντάρια, οι θυσίες που κάνει για τον έρωτα της ζωής της τον Στέφανο, γνωρίζει μέσα από αυτή την σχέση την προδοσία και πολλά άλλα συναισθήματα που βγαίνουν στην επιφάνεια και κάπως στην πορεία συναντά μια γιαγιά με τον σκύλο της που θα παίξουν πολύ καθοριστικό ρόλο στην ιστορία.

Έχει εκδοθεί αυτό το βιβλίο; Μπορούμε να το προμηθευτούμε;

Αυτή την στιγμή τυπώνεται οπότε από την Παρασκευή θα βρίσκεται στα puplic και σε άλλα βιβλιοπωλεία, οι προπαραγγελίες φυσικά έχουν ξεκινήσει, υπάρχει και online βιβλιοπωλείο αλλιώς από την Παρασκευή.

Θα γίνει κάποια παρουσίαση; Να σας περιμένουμε οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη;

Φυσικά, είναι κάτι που δρομολογούμε. Τις προάλλες που μιλούσα με τον εκδοτικό οίκο, μου είπαν και οι ίδιοι πως σαν οικογένεια είμαστε πολύ αγαπητοί στην Θεσσαλονίκη και πως οι περισσότερες προπαραγγελίες έχουν να κάνουν με Θεσσαλονίκη. Με ρώτησαν μήπως αυτό έχει σ΄χεση με τον άντρα μου (γέλια).

Πες μας Μπάνε, έχεις κάνει διαφήμιση το βιβλίο;

Το έχω ανεβάσει στα social media, έχω κάνει μια ομάδα και είναι ωραίο, έχει δείξει ενδιαφέρον ο κόσμος. Αλλά ακριβώς επειδή ο κόσμος του Άρη ξέρει τι είναι ωραίο και από την στιγμή που έχει επιλέξει αυτή την ομάδα για να στηρίζει και να αγαπά, το ωραίο ποδόσφιαρο δηλαδή, έτσι πιστεύω πως θα τους αρέσει και αυτό το βιβλίο. Όχι επειδή το έχει γράψει η γυναίκα μου, αλλά είναι μια πολύ όμορφη ιστορία και οι κριτικές είναι πολύ καλές.

Πως νιώθεις τώρα που η Μαρία θα γίνει η διάσημη του σπιτιού;

Νιώθω σαν να έχει φύγει ένα βάρος από πάνω μου, επιτέλους οι παπαράτσι θα ασχολούνται με εκείνη και όχι με εμένα (γέλια), φυσικά αστειεύομαι. Από την πρώτη στιγμή που μου ανέφερε την ιδέα της, ήμουν δίπλα της, την στήριξα εξαρχής γιατί και εγώ στην αγαπημένη μου ομάδα μπήκα στα 35 μου που κάποιος μπορεί να μου έλεγε ότι μεγάλωσα κτλ, αλλά έτσι είναι αυτό ήταν το όνειρο μου και το πέτυχα. Έτσι και η Μαρία, είχε ένα όνειρο να γράψει ένα βιβλίο, τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Πως είναι ο Μπάνε; Πως αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις;

Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι γενικά δύσκολος φαντάσου για έναν άνθρωπο που είναι επαγγελματίας στον χώρο αυτό και πάιρνει στα σοβαρά κάποια πράγματα. Στην αρχή μου ήταν αρκετά δύσκολο να καταλαβαίνω τι θέλει, τι έχει πραγματικά ανάγκη, σιγά σιγά βρήκαμε τα πατήματα μας ευτυχώς. Έχει όμως πολύ όμορφα συναισθήματα.

Και οι δύο έχετε αγάπη για τα κιτρινόμαυρα χρώματα, αλλά υπάρχει μια διαφοροποίηση…

Ο Μπάνε είναι οπαδός του Άρη και εγώ είμαι ΑΕΚ. Είμαστε οικογενειακώς ΑΕΚ από μωρά μεγαλώσαμε με αυτή την ομάδα, μάλιστα στην αρχή προσπάθησα και με την Νικολίνα την κόρη μας να την ντύνω με ρούχα της ΑΕΚ κτλ αλλά δεν μου πέρασε έχω να πω (γέλια), η μικρή έγινε Άρης! Πάτησε πόδι ο παππούς Νίκολα λέγοντας «δεν γίνει η εγγονή μου να είναι ΑΕΚ, θα γίνει Άρης!».

Στο Άρης-ΑΕΚ δηλαδή τώρα στο Κύπελλο τι θα γίνει στο σπίτι;

Χαμός θα γίνει, δεν θα με αφήνει να μιλάω (γέλια). Ο Μπάνε τώρα που βλέπει τους αγώνες από το σπίτι, πριν από κάθε ματς φοράει την φανέλα του Άρη βλέπει βιντεάκια, είναι όλα θέμα ψυχολογίας, εμείς δεν πρέπει να τον ενοχλούμε καθόλου (γέλια).

Μπάνε ο πατέρας σου πως είναι; Ενδιαφέρεται ακόμη για τον Άρη;

Εννοείται, το έχω πει πάρα πολλές φορές. Μια φορά να δεθείς με την ομάδα είναι αρκετό, δεν μπορείς μετά να φύγεις, εμείς έτσι νιώθουμε. Αυτή η ομάδα έχει μια άλλη αύρα και αγάπη, μπορεί να μην κερδίζουμε συνέχεια ή να μην παίρνουμε τίτλους αλλά εμείς αγαπάμε τον Άρη γιατί γουστάρουμε και όταν μπει μέσα σου αυτό το «μικρόβιο» δεν φεύγει, εγώ κόλλησα από μικρός. Είχα αρκετές ευκαιρίες να έρθω στην ομάδα, δεν έτυχε και έγινε τελικά προς το τέλος της καριέρας μου.

Mαρία τώρα που ξεκίνησες, σκέφτεσαι το επόμενο βιβλίο σου;

Μπορώ να σου πω πως ήδη έχω ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο. Αυτό είναι κάτι σαν «μικρόβιο», τελειώνοντας το πρώτο ένιωθα ένα κενό, δεν μπορούσα να σταματήσω. Οπότε τώρα συνεχίζω, ήδη κρατάω σημειώσεις, βλέπω πράγματα που μου δίνουν έμπνευση γιατί θέλω να ξεκινήσω το επόμενο.

Σας ευχαριστώ πολύ πραγματικά μέσα από την καρδιά μου και να ξέρετε πως αγαπώ πολύ τον κόσμο του Άρη, μπορεί ο Μπάνε να ήταν μέσα στα πράγματα της ομάδας αλλά ήμουν και εγώ μαζί του σε όλο αυτό και ένιωσα την αγάπη του κόσμου, ήταν πραγματικά σαν οικογένεια.

To Top