ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαργαρίτης στο PRESSARIS: “Όνειρό μου να φοράω πολλά χρόνια αυτή τη φανέλα!” (photos)

Ρεαλιστής και ο Γιώργος Μαργαρίτης, υπογράμμισε πως στόχος του Άρη την επόμενη χρονιά είναι η εξασφάλιση της παραμονής όσο το δυνατόν γρηγορότερα, παρότι όλο αυτό είναι… εκτός του DNA του συλλόγου. Ο αριστερός μπακ ετοιμάζεται για την δεύτερη χρονιά του με την κίτρινη φανέλα, την οποία όπως τόνισε στη συνέντευξή του στο PRESSARIS θέλει να φοράει για πολλά χρόνια ακόμα.

Του Παναγιώτη Κυμπριχτσή

Διαβάστε τα όσα είπε στο PRESSARIS:

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Δημήτρης Μούτας στην παρουσίασή του ανέφερε ότι πρώτιστος στόχος του Άρη είναι η γρήγορη παραμονή…

Η αλήθεια είναι ότι όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο στόχος του Άρη δυστυχώς και για φέτος θα είναι αυτός, παίζοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο.

Η πρώτη εντύπωση σου για τον νέο τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Χατζηνικολάου;

Αν και είναι πολύ σύντομο το διάστημα με το οποίο συνεργαζόμαστε, διακρίνω έναν άψογο επαγγελματισμό του ίδιου άλλα και όλου του τεχνικού επιτελείου. Είναι φανερό ότι αγαπάει αυτό που κάνει! Ελπίζω η παρουσία του να σηματοδοτήσει την αναγέννηση του νέου Άρη και να αφήσουμε μια για πάντα τις προηγούμενες άσχημες χρονιές.

Ο νέος πρόεδρος, Δημήτρης Ηλιάδης ήρθε σε επαφή μαζί σας;

Ήρθαμε σε μια πρώτη σύντομη επαφή στην πρώτη προπόνηση, ενώ μας υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα μας όταν τον χρειαστούμε.

Το κύπελλο αποτελεί βασικό στόχο για εσάς;

Όταν είσαι στον Άρη δεν μπορεί να μην είναι στόχος το κύπελλο.

Το όνειρο σου ως ποδοσφαιριστής ποιο είναι;

Να συνεχίσω να φοράω για πολλά χρόνια την φανέλα αυτή και σαφέστατα το συντομότερο να σηκώσω ένα τρόπαιο που έχουμε χρέος να παλέψουμε γι’ αυτό, για τον κόσμο του Άρη!

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη μέρα που υπέγραψες στον Άρη. Πως είχε προκύψει ο “γάμος”;

Έπειτα από μια συζήτηση πέρσι το καλοκαίρι του πρώην μάνατζέρ μου κ. Κουρτίδη με τον Γιάννη Μιχαλήτσο, πέρασα με επιτυχία κάποια δοκιμαστικά, και ο κ. Κατσαβάκης, τον οποίο ευχαριστώ πολύ, εισηγήθηκε στην απόκτηση μου.

Με αφορμή την αναφορά σου στον κ. Κατσαβάκη η ερώτηση είναι ποιος από τους πέντε τεχνικούς με τους οποίους συνεργάστηκες πέρσι σου έκανε καλύτερη εντύπωση;

Ο κάθε προπονητής άφησε το δικό του στίγμα, όμως θα σταθώ περισσότερο στο όνομα του κ. Αλκαράθ. Θεωρώ ότι ο τρόπος που εργαζόταν γενικά στην ομάδα ήταν ο πιο αποδοτικός.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος;

Τρομερά μεγάλο μερίδιο είχε ο κ. Παπαδόπουλος για την παραμονή της ομάδας. Τόσο τακτικά όσο και ψυχολογικά, ήταν αυτός που δούλεψε περισσότερο στα αποδυτήρια και τελικά ενωμένοι βγήκαμε κερδισμένοι από αυτόν τον “πόλεμο”.

Υπήρχαν προβλήματα με τον κ. Κατσαβάκη στην ομάδα;

Δεν θα το έλεγα αυτό. Ωστόσο ας μην κρυβόμαστε, υπήρχε έντονη κόντρα με τον Μάρκο (Βελλίδη) που ίσως επηρέασε λίγο. Πάντως όταν έρχονται άσχημα αποτελέσματα, λογικό επακόλουθο να υπάρχει και γκρίνια.

Επηρεάστηκε η ομάδα τις συχνές αλλαγές προπονητών;

Σίγουρα επηρεαστήκαμε. Εκεί κατά μεγάλο ποσοστό οφείλονταν και τα πολλά σκαμπανεβάσματα που είχαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν στην απόδοση μας.

Πως ήταν η ψυχολογία σας; Υπήρχε μεγάλη πίεση από το… βάρος της φανέλας;

Όταν παίζεις στον Άρη, δεν μπορείς να μην δουλεύεις με πίεση. Ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς μπορεί να σε εξελίξει ως ποδοσφαιριστή και να αποκομίσεις θετικά στοιχεία.

Δεχθήκατε πόλεμο από την διαιτησία;

Στα περισσότερα παιχνίδια είχαμε εχθρική διαιτησία. Δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο της εχθρότητας προς την ομάδα. Ιδίως στα κρίσιμα παιχνίδια δεν μας έπαιζαν… πενηνταρήσια. Θα είναι κρίμα για τον σύλλογο αν συνεχιστεί και φέτος αυτό το τροπάριο.

Υπήρχε κάποια στιγμή που σκέφτηκες ότι όλα τελείωσαν;

Μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, το μυαλό όλων μας πήγε στο κακό! Θα είναι ψέματα, αν πω ότι ήμασταν αναίσθητοι και γραφικοί. Αλλά ήμασταν πεπεισμένοι ότι με την βοήθεια του Σούλη Παπαδοπούλου άλλα και του Λάμπρου Σκόρδα, θα κερδίζαμε τον Ατρόμητο!

Ήσουν βασικός στο Περιστέρι. Μια αναμετρήση που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων. Περιέγραψε μας την εντονότερη στιγμή του αγώνα για σένα…

Μετά την άδικη αποβολή του Αγκάνθο, η πίεση που νιώθαμε εκείνη την ώρα ήταν απερίγραπτη. Ζωγραφίστηκε τέτοιος θυμός στα πρόσωπα μας, που ήταν θέμα ηθικό άλλα και… Αρειανό να πεισμώσουμε και να κερδίσουμε!

To Top