Μαρκόπουλος: “Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα”

Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αντίδραση της ομάδας όταν βρέθηκαν να χάνουν με 14-0 στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε αρχικά πως “ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο. Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρόλο που δεν ξεκινήσαμε καλά μας στήριξε και η παρουσία του ήταν καταλυτική. Ο Άρης στην αρχή εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες μας στην πορεία παρόλο που καταστρέψαμε παίκτες επιθετικά καλύψαμε αυτά τα κενά. Είχαμε ένα πεντάλεπτο καλό πήραμε διαφορά και τη κρατήσαμε. Συνεχίζουμε. Ευχαριστώ τους παίκτες για την προσπάθεια τους στην άμυνα, πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην άμυνα, όταν δέχεσαι δέκα πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο αυτό τα λέει όλα. Αυτό λειτούργησε θετικά. Εκεί δημιουργήθηκε μία αρνητική κατάσταση στην άμυνα του Άρη και μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε κάποια ελεύθερα σουτ”.

Συμπλήρωσε πως: “Το θέμα είναι ότι μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Σε ένα παιχνίδι που παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία είναι σημαντικό που αντιδράσαμε, γιατί όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ μπορεί από την παρουσία του κόσμου να υπήρχε επιπλέον άγχος. Τα τρίποντα είναι σίγουρα και θέμα ημέρας, όταν ο παίκτης το πιστεύει μπορεί να συμβεί”.

Στο τέλος των δηλώσεών του αναρωτήθηκε: “Στην Ελλάδα υπάρχουν παίκτες παγκοσμίου ακτινοβολίας, αυτό δεν πρέπει να το σπρώξουμε; Θα είναι καλό για όλους”.

To Top