Μαρκόπουλος: “Οι πληροφορίες είναι ότι θα συμμετέχει ο Πάσαλιτς!”

Ο Σούλης Μαρκόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα… αποκάλυψε πως ο Άρης θα παραταχθεί με τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς στην σύνθεσή του και πιστεύει ότι θα συμμετάσχει κανονικά ο Βόσνιος γκαρντ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε αρχικά πως “πάντα συγκεντρώνει ενδιαφέρον ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρη. Ισως να μην έχει την αίγλη ενός αγώνα από τα παλιά, τότε που οι δύο ομάδες έπαιζαν για την πρώτη θέση, Παραμένει όμως ένα κλασσικό ντέρμπι. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η θέση, αλλά πως θα βρεθούν οι παίκτες μέσα στον αγώνα. Οποια ομάδα θα έχει υπομονή, τον έλεγχο του ρυθμού θα μπορέσει να επιβάλει το δικό της στυλ. Ο Αρης είναι τελείως διαφορετική ομάδα από ότι στον πρώτο γύρο. Εχει βάλει στο ρόστερ νεαρούς παίκτες που έχουν ενσωματωθεί και αποτελούν τον βασικό κορμό σε πολλά παιχνίδια. Είναι σίγουρα μια ομάδα με πολλή ενέργεια, παίζει καλό μπάσκετ και είναι ένας αντίπαλος που πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να τον νικήσεις. Τα κύρια στοιχεία του, είναι ο αιφνιδιασμός, η δυνατή και σκληρή του άμυνα, όπως και το ότι έχει κλασσικούς και έμπειρους παίκτες που μπορούν να πάρουν πάνω τους το παιχνίδι. Είτε με πικ εν ρολ είτε μέσω του λόου ποστ. Γνωρίζετε τις αδυναμίες μας τον τελευταίο καιρό, προσπαθούμε με το ρόστερ που έχουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να περιορίσουμε τα ατού του Αρη, ξέρουμε ότι Βεργίνης, Πάσαλιτς είναι οι «μοχλοί» του, ενώ Μποχωρίδης και Χαντ είναι αυτοί που εκτός έδρας αποδίδουν τα μέγιστα. Ο Αρης είναι μία ομάδα με χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα αλλά έχουν παίκτες όπως ο Τσιάρας και Καραποστόλου που είναι καλοί σουτέρ. Νομίζω θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ελπίζω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να ευχαριστηθεί το παιχνίδι”.

Για την ενδεχόμενη απουσία του Πάσαλιτς από τον Αρη: «Μπορεί να είναι ελαφρά τραυματίας, οι πληροφορίες είναι ότι θα συμμετέχει και εμείς προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε όλους τους αντιπάλους. Ο Πάσαλιτς είναι από τους κύριους μοχλούς και λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας και αυτόν τον παίκτη. Πιστεύω ότι θα συμμετάσχει κανονικά».

Για το αν πιστεύει σε κάποια εύκολη νίκη αύριο: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η εικόνα των δύο ομάδων δεν έχει να κάνει με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δε νομίζω ότι ο Αρης υπολείπεται. Εχει πολύ καλό ρόστερ και ίσως από τα καλύτερα κάτω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Εχει έμπειρους παίκτες και καλή ομάδα».


Για την ψυχολογία των παικτών με πολύ κόσμο στο γήπεδο: «Η ψυχολογία είναι σπουδαίος παράγοντας. Η έδρα πολλές φορές βοηθάει αλλά και πολλές φορές μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Είναι ένα παιχνίδι που και από βαθμολογικής σημασίας, για τον ΠΑΟΚ δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το αποτέλεσμα. Οπότε οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι πολύ αγχωμένοι. Κάθε αποτέλεσμα βέβαια παίζει ρόλο, αλλά στους στόχους που έχεις βάλει σαν ομάδα, δεν είναι ο πρωταρχικός παράγοντας τους παιχνιδιού. Όχι μόνο του παιχνιδιού με τον Αρη, αλλά οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι».


Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί: «Εχουμε το αήττητο και θέλουμε να το διατηρήσουμε δε μπορεί κανείς να πει ότι είναι φαβορί, αν δε δεις την εικόνα σου, μέσα στο παιχνίδι».
Για το αν θα πάει το παιχνίδι σε αργό τέμπο: «Είναι τι ευκαιρίες δίνει η κάθε ομάδα στην άλλη μέσα στο παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας, που θα παιχτεί περισσότερο σε μονομαχίες πέντε εναντίον πέντε».


Για την προετοιμασία του Παπαδόπουλου: «Ο Λάζαρος τον έχει κρατήσει μακριά από τις προπονήσεις ο τραυματισμός. Θα δείξει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τις αντοχές του και πόσο έτοιμος είναι να ανταποκριθεί. Μη λαμβάνεται υπ ’όψιν μόνο το τι είναι ο Λάζαρος, αλλά και τι είναι οι άλλοι με τον Λάζαρο. Πάντα όταν ένας παίκτης λείπει από τις προπονήσεις, είναι πρόβλημα για τη χημεία της ομάδας. Διαφορετικά είναι όταν ο Λάζαρος είναι μέσα την ομάδα και διαφορετικά όταν είναι έξω».


Για το αν το παιχνίδι του πρώτου γύρου αποτελεί οδηγό για αύριο: «Αν εξαιρέσουμε την έδρα, που θα παίξει ένα ρόλο, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, οποιαδήποτε και να κέρδιζε δε θα έπαιζε κάποιο μεγάλο ρόλο στην πορεία της, έτσι νομίζω ότι θα είναι και το αυριανό παιχνίδι».

Για την παρουσία του κόσμου: «Να έρθει στο γήπεδο να γεμίσει το γήπεδο. Δεν είναι κατηχητικό, αλλά δε θέλουμε εικόνες βίας, που σπιλώνουν την εικόνα της ομάδας. Και ο ΠΑΟΚ και ο Αρης έχουν ιστορία στο μπάσκετ και οι φίλαθλοι πρέπει να τη σέβονται».


Για την προετοιμασία πριν από ένα ντέρμπι: «Ο προπονητής κάνει τα ίδια σε όλους τους αγώνες. Όπως αναλύει οποιοδήποτε παιχνίδι, αναλύει και το ντέρμπι. Το θέμα πως οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι, που αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση από τον εξωτερικό περίγυρο, μπορούν και το αντιπαρέρχονται. Στα ντέρμπι παίζουν σημασία και οι προσωπικότητες. Το πώς οι παίκτες θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οι προσωπικότητες στις απαιτήσεις του αγώνα».

To Top