Μαρσέλ Βένινγκ: Ποιος είναι ο 19χρονος ομογενής που κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων

Ο 19χρονος Μαρσέλ Βένινγκ συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Νίκου Παπαδόπουλου για τα παιχνίδια της Ελπίδων με Νησιά Φερόε και Πορτογαλία. Το προφίλ του ταλαντούχου ομογενούς μέσου της Άιντραχτ.

Ο Μαρσέλ Βένινγκ είναι το νέο… αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της Άιντραχτ κλήθηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο στην εθνική Ελπίδων και θα φορέσει για πρώτη φορά τα γαλανόλευκα.

Καλό του πόδι είναι το δεξί, όμως έχει τη δυνατότητα να παίζει και στον άξονα και στα αριστερά. Ο Βένινγκ βλέπει τον κόσμο από τα 1.88 μέτρα, ενώ με την Άιντραχτ έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2025. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει ένα βιογραφικό του νέου αστεριού του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το who is who του Βένινγκ
Ο Βένινγκ γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη, ο πατέρας του είναι Γερμανός, ενώ η μητέρα του έχει ρίζες από την Ελλάδα με αποτέλεσμα ο 19χρονος να θεωρείται Ελληνογερμανός. Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 2004, μόλις δύο μήνες πριν από την εποποΐα της ομάδας του Όττο Ρεχάγκελ στα γήπεδα της Πορτογαλίας, όταν η Εθνική ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης.

Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, το οποίο αποτελεί τη μεγάλη του αγάπη και πρώτο του βήμα ήταν η Νυρεμβέργη. Γρήγορα όμως (σε ηλικία μάλιστα 13 ετών), εντάχθηκε στα κλιμακία της Μπάγερν Μονάχου σε ηλικία 13 ετών.

Σταδιακά μεταπήδησε από όλες τις μικρές ομάδες της Μπάγερν Μονάχου μέχρι και την Κ19 των Βαυαρών. Με την Κ17 και την Κ19 της Μπάγερν έγραψε αρκετές συμμετοχές και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο UEFA Youth League. Μάλιστα με τη δεύτερη ομάδα της Μπάγερν είχε τρεις συμμετοχές με απολογισμό ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2022 αποχώρησε από την Μπάγερν (κλείνοντας αυτό τον πενταετή κύκλο της καριέρας του) για λογαριασμό της Άιντραχτ. Με την πρώτη ομάδα της Φρανκφούρτης έχει γράψει ήδη δύο συμμετοχές, έστω και αν αμφότερες ήταν ολιγόλεπτες.

Η πρώτη στην Bundesliga ήταν στην εντός έδρας νίκη επί της Λεβερκούζεν (15 Οκτωβρίου 2022, 5-1), στην οποία έπαιξε τρία λεπτά, ενώ τρεις μέρες μετά έπαιξε και στο Κύπελλο κόντρα στην Στουτγκάρτε Κίκερς (νίκησε η Άιντραχτ 2-0).

Φέτος ο Βένινγκ αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα της Άιντραχτ στην τέταρτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Συνολικά έχει παίξει 15 παιχνίδια, έχει απουσιάσει μόλις από ένα παιχνίδι, ενώ ο απολογισμός του είναι ένα γκολ και δύο ασίστ. Φυσικά με την Άιντραχτ έχει αγωνιστεί με την Κ19, σε λιγότερα σε αριθμό όμως παιχνίδια σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα.

Ως προς την καριέρα του σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Βένινγκ είναι διενθής και με τα μικρότερα κλιμάκια της Εθνικής Γερμανίας. Με την Κ18 έπαιξε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022 και είχε δύο συμμετοχές σε φιλικά, ενώ με την Κ19 έχει παίξει τρία παιχνίδια.

 

To Top