Μαρτύριο δίχως τέλος…

Ο Άρης είχε την ευκαιρία να βάλει τις βάσεις για να πάρει έστω έναν βαθμό χθες στη Λεωφόρο, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια και με το χαμένο πέναλτι του Τάτου και με την αφέλεια όλης της ομάδας στην αμυντική της λειτουργία. Κάπως έτσι ήρθε άλλη μια ήττα, μια βαριά ήττα με σκορ 4-1 από τον Παναθηναϊκό σε ένα απίστευτο μαρτύριο για τον κόσμο του Άρη!!!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, να ελέγχει τον ρυθμό και τον Άρη να περιμένει να “χτυπήσει” στην κόντρα επίθεση. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να απειλήσουν στο 4’ όταν ο Κοτσόλης τελευταία στιγμή “τσίμπησε” τη μπάλα πριν αυτή φτάσει στον Βλάχο που θα ήταν έτοιμος να ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός σφυροκόπησε την άμυνα του Άρη, αλλά ο Διούδης ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Στο 10’ σταμάτησε σουτ του Αμπέιντ, στο 12’ έστειλε κόρνερ το σουτ του Μπεργκ, ενώ στο 24’ οι πράσινοι είχαν άλλη μια ευκαιρία με τον Κλωναρίδη. Ο Άρης δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και στο 26’ δέχθηκε το πρώτο γκολ, όταν από σέντρα του Νάνο, ο Μπεργκ με προβολή από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0.

Ο Άρης αντέδρασε άμεσα. Στο 32’ ο Μανιάς “προειδοποίησε” τον Κοτσόλη, όταν το σουτ του πέρασε λίγο έξω. Στο 34’ οι κίτρινοι κέρδισαν πέναλτι από ανατροπή του Οικονομόπουλου από τον Μέντες, αλλά η εκτέλεση του Τάτου ήταν πολύ άσχημη. Ο Κοτσόλης απέκρουσε τη μπάλα και κράτησε ανέπαφη την εστία του, όμως ο Άρης… επέστρεψε. Ο Τάτος στο 40’ εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, το έκανε απευθείας, αιφνιδιάζοντας τον Κοτσόλη, ο οποίος απέκρουσε, αλλά έστειλε τη μπάλα στα πόδια του Μανιά. Ο επιθετικός του Άρη με ψυχραιμία πλάσαρε και έγραψε το 1-1!

Δύο λεπτά αργότερα, στο 42’, ο Τάτος “άδειασε” την άμυνα του Παναθηναϊκού, αλλά δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Κοτσόλη και στο 45’ ήρθε το δεύτερο γκολ των πράσινων, πάλι χάρη στην ποδοσφαιρική αφέλεια των παικτών του Άρη και την οξυδέρκεια του Μπεργκ. Ο Σουηδός με τακουνάκι βρήκε τον Ζέκα, αυτό έστρωσε στον Κλωναρίδη και το πλασέ του τελευταίου διαμόρφωσε το 2-1 του πρώτου μέρους.

Η υπόθεση νίκη τελείωσε ουσιαστικά στο 56’ όταν μετά από άλλη μια σειρά αφελών ενεργειών στην άμυνα, ο Μπεργκ με κεφαλιά έγραψε το 3-1. Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, το έκανε μόνο με τον Τάτο που είχε και καλές και κακές στιγμές, αλλά ουδέποτε απείλησε με αξιώσεις την εστία του Κοτσόλη μέχρι το 70’ από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Μανιάς λίγο έλειψε να απειλήσει για δεύτερη φορά…

Τα λάθη στην άμυνα του Άρη συνεχίστηκαν και στο 74’ ο Αμπέιντ με συρτή σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Μπεργκ, ο οποίος με τακουνάκι έκανε το 4-1. Ο Διούδης ήταν ο μόνος που κρατούσε την εστία του Άρη, αποκρούοντας σουτ των Μπεργκ και Κλωναρίδη… Κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι ως το 90′, ένα μαρτύριο για τους κίτρινους δίχως τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Μέντες, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Αμπέιντ (82’ Καρέλης), Νάνο, Πράνιτς (79’ Δώνης), Πέτριτς (72’ Ατζαγκούν).

ΑΡΗΣ: Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Νταμαρλής, Βαγγέλη, Μανιάς, Βλάχος (50’ Κουσίδης), Ηρακλής (63’ Σουνάς), Τσιάρας.

 

To Top