Μασάδο: «Οι παίκτες κατάλαβαν ότι πρέπει να αποτελούμε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος»

Για την αποχή των παικτών από την σημερινή προπόνηση, αλλά και για τη μεγάλη δεκτικότητά τους, που έχει μεταμορφώσει τον Άρη προς το καλύτερο, μίλησε ο Μανουέλ Μασάδο, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι.

Ο Πορτογάλος προπονητής τοποθετήθηκε στο ζήτημα της αποχής των παικτών του Άρη, εκφράζοντας τη δική του άποψη: «Σήμερα ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη μέρα. Έχουν προκύψει συγκεκριμένα προβλήματα, στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ αναλυτικά, επειδή δεν θέλω να ανακατεύομαι σε ζητήματα που δεν με αφορούν. Είναι σεβαστή η άποψη των ποδοσφαιριστών, ενώ μίλησα και με τη διοίκηση και καταλαβαίνω ότι καταβάλλει προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα.
Αυτή η ‘σύγκρουση συμφερόντων’, για να το θέσω έτσι, με έφερε σε δύσκολη θέση σήμερα, γιατί δεν μπόρεσα να δουλέψω με τους παίκτες μου. Ευτυχώς όμως δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ελπίζω ότι από αύριο θα δουλέψουμε κανονικά. Παρότι η εβδομάδα θα είναι πιο σύντομη για μας, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το επόμενο ματς».

Για το «μυστικό» της μεταμόρφωσης του Άρη μετά την άφιξή του, χρέωσε την επιτυχία στους παίκτες, κάνοντας και έμμεση αναφορά στα οικονομικά προβλήματα: «Οι παίκτες της ομάδας είναι πολύ δεκτικοί, έχουν αφομοιώσει όλα τα νέα στοιχεία που τους δώσαμε. Επίσης, μέσα στα προβλήματα που υπάρχουν, έχουν κατανοήσει αυτό που τους είπαμε, ότι εμείς πρέπει να αποτελούμε μέρος της επίλυσης των προβλημάτων, μέσα από την προσπάθειά μας. Έχουν δεχθεί αυτό το πράγμα και φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Για το ίδιο θέμα, συμπλήρωσε λέγοντας: «Ήρθα στη μέση της σεζόν και θελήσαμε να μην κάνουμε ριζικές αλλαγές, αλλά να τις περάσουμε με τρόπο που θα βοηθήσει στην ομάδα. Αυτή η δεκτικότητα των παικτών, η διάθεσή τους, η προσπάθεια να διορθώσουμε κάποια πράγματα και η συνοχή είναι τα στοιχεία που έφεραν τη βελτίωση».

Παράλληλα, όμως, ξεκαθάρισε: «Οι ομάδες πρέπει να χτίζονται στην προετοιμασία. Μια ομάδα είναι σαν ένα λευκό χαρτί, που στην προετοιμασία μπορείς να γράφεις πάνω του ό,τι εσύ θέλεις. Στη μέση της σεζόν, έχεις μπροστά σου ένα χαρτί που έχει ήδη γραμμένα αρκετά πράγματα πάνω του».

Για το αν ο Άρης προλαβαίνει τα πλέι οφ, τόνισε ότι… απαγορεύεται η ήττα στα τρία προσεχή παιχνίδια: «Όταν ήρθα στην ομάδα το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο, αφού απείχαμε 11 βαθμούς από την πεντάδα, ενώ τώρα έχουμε απόσταση 4 βαθμών από τον Ατρόμητο, που έχει ένα ματς λιγότερο. ‘Έχουμε κλείσει αρκετά την ψαλίδα, αν αναλογιστούμε το απαιτητικό πρόγραμμα που βγάλαμε. Τώρα, όμως, έχουμε μπροστά μας τρία – τέσσερα πολύ δύσκολα παιχνίδια, με Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, ομάδες που βρίσκονται ψηλότερα από εμάς. Αν καταφέρουμε να έχουμε διαρκή συγκομιδή βαθμών σ’ αυτούς τους αγώνες, τα πράγματα ίσως είναι καλύτερα για μας στο φινάλε, που θα έχουμε πιο βατό πρόγραμμα».

Για την αισθητή βελτίωση της ομάδας στο β’ ημίχρονο με την ΑΕΚ, είπε: «Δεν θέλω να επαναλάβω ό,τι είπα στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου. Από τη μέρα που βρίσκομαι εδώ, κάναμε τα χειρότερα 30 λεπτά μας μετά το πρώτο πεντάλεπτο – δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν κακοί και αν η ΑΕΚ ήταν λίγο πιο αποτελεσματική, θα μπορούσαμε να πάμε στα αποδυτήρια με σκορ 0-1 ή 0-2. Στην ανάπαυλα εντοπίσαμε τα προβλήματα, τα ξεκαθαρίσαμε, κάναμε διορθωτικές κινήσεις και στο β’ ημίχρονο ανακτήσαμε τον έλεγχο του αγώνα.
Μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, γιατί η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο υπεροχής, αλλά εμείς εκμεταλλευτήκαμε την κλασική ευκαιρία που δημιουργήσαμε, ενώ η αντίπαλη ομάδα δεν έδειξε αποτελεσματικότητα».

Σε ερώτηση για το τι θα άλλαζε στον Άρη, εφόσον συνεχίσει στην ομάδα τη νέα σεζόν, ο Μασάδο απάντησε: «Δεν μου αρέσει να προτρέχω. Ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά, μου αρέσει να πηγαίνω βήμα – βήμα. Αυτή την στιγμή είμαι συγκεντρωμένος στην επόμενη προπόνηση, μετά στη μεθεπόμενη και ούτω καθ’ εξής, μέχρι τον επόμενο αγώνα».

Για τις ομοιότητες και διαφορές Ελλάδας και Πορτογαλίας, σε όλα τα επίπεδα, υπογράμμισε: «Όταν δέχθηκα την πρόταση του Άρη, επικοινώνησα με τον Φερνάντο Σάντος και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, με τους οποίους έχω και φιλική σχέση, για να καταλάβω μερικά πράγματα για τη ζωή αλλά και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Όταν ήρθα, προσαρμόστηκα εύκολα. Πέρα από τον σκόπελο της ελληνικής γλώσσας, που είναι πολύ δύσκολη, η κουλτούρα, η νοοτροπία και το φαγητό δεν διαφέρουν πολύ από εκείνα της Πορτογαλίας.
Αυτή την στιγμή, έχουμε σχεδόν κοινά προβλήματα και ως χώρες. Οι Έλληνες όμως ζουν το ποδόσφαιρο με πάθος και ένταση και αντιμετωπίζουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα κοινωνικά προβλήματα της χώρας. Αντίθετα, εμείς οι Πορτογάλοι είμαστε πιο ήρεμοι και ανεκτικοί απέναντι στα προβλήματα και στο ποδόσφαιρο. Έτσι εξηγείται και το φερ πλέι που δείξαμε μετά τον τελικό του Euro 2004, όταν χειροκροτήσαμε την Ελλάδα παρά την ήττα μας».

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους φιλάθλους, λέγοντας: «Να ξέρει ο κόσμος ότι προπονητικό επιτελείο και παίκτες δουλεύουν σκληρά για να ικανοποιήσουν τον κόσμο, που είναι παρών και στις όμορφες αλλά και στις δύσκολες στιγμές, ώστε στο τέλος της χρονιάς να μπορέσουμε να χαρούμε όλοι μαζί την εκπλήρωση του στόχου και την έξοδο στην Ευρώπη μέσα από τα πλέι οφ».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top