ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαστρογιάννης: “Τώρα κάναμε αίτηση πλειστηριασμού – Χρειάζονται άλλοι τρεις μήνες”

Ο νομικός του Θόδωρου Καρυπίδη, Άρης Μαστρογιάννης, μίλησε για την τιμή πώλησης και τη συνεχεία της εκκαθάρισης.

Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio 92,8:

Για την τιμή εκκίνησης: «Αυτή είναι μια αρχή. Όσο και να ήταν η τιμή εκκίνησης το ίδιο θα ήταν. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως εμείς προχωράμε την εκκαθάριση. Συνήθως, τα δικαστήρια βάζουν μια μέση τιμή. Αυτό είναι στη κρίση του δικαστή, ο οποίος είπε 1.200.000 ευρώ. Όταν οι απαιτήσεις είναι περισσότερες από την αξία του ακινήτου, τότε πάμε σε εκποίηση. Το τίμημα αυτό κατατίθεται στην τράπεζα και διανέμεται σύμφωνα με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας και αυτό γίνεται γιατί τα χρέη είναι περισσότερα από το τίμημα. Δεν μπορεί να γίνει πώληση σε κάτι που έχει βάρη. Γι αυτό έχουμε κάνει έφεση και ζητάμε από το δικαστήριο την άδεια να το εκποιήσουμε».

Για τη δίκη της μείωσης της τιμής: «Πάει περίπου στους δυο μήνες. Ένα μήνα μέχρι να βγει στον πλειστηριασμό και ένα μήνα μέχρι να διορθωθεί η τιμή. Περίπου στους τρεις μήνες μπορεί να πέσει η τιμή».
Για την πλευρά Καρυπίδη: «Όταν μειωθεί η τιμή ή στην δεύτερη ή στην τρίτη φορά, τότε θα το χτυπήσουμε. 1.200.000 είναι πολύ. Κάναμε αίτηση για εκποίηση».
Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Όπως υπάρχει σήμερα ο αθλητικός νόμος είχαμε το δικαίωμα να συστήσουμε την ΠΑΕ. Όταν θα το κάναμε, θα πρέπει να την γράψουμε στο ΓΕΜΗ. Εκεί υπάρχει ένα θέμα κατά πόσο μπορεί να γράψει νέα ΠΑΕ, όταν το σήμα του ποδοσφαιρικού Άρη μετέχει σε μια άλλη ΠΑΕ. Ο κ.Τριανταφυλλάκης, καθηγητής εμπορικού δικαίου, είχε πει πως μπορεί πως ο ερασιτέχνης αποποιείται από την παλιά ΠΑΕ και μπορεί να συμμετέχει στην καινούργια. Έτσι και άλλαξε η ΕΕΑ. Αυτό είναι κάτι που θα βρούμε μπροστά μας στη συνέχεια».
Για τη συνάντηση με τον Κοντονή: «Θα συζητήσουμε τα πάντα με τον Υπουργό. Θέλουμε να ακούσουμε τι θέλει να περάσει. Πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε στην Αθήνα».
To Top