ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μαστροθύμιος: “Όπλο στη φαρέτρα του Άρη το ΑΦΜ, αλλά δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε”

Το μέλος της πενταμελούς επιτροπής που ανέλαβε να “τρέξει” τις διεργασίες για την νέα ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Μαστροθύμιος μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης για την έκδοση ΑΦΜ, αλλά και για το όσα θα ακολουθήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε στο YellowRadio:

Σχετικά με το καταστατικό στο οποίο έχει σηκώσει το μεγαλύτερο  βάρος ως ο μόνος νομικός της επιτροπής:

Αναγκαστικά, γιατί όλη η διαδικασία διέπεται από την αθλητικό νόμο ο οποίος είναι σαφής, δεν έχουμε περιθώρια απόκλισης ή πρωτοβουλιών, οι προθεσμίες και οι διαδικασίες είναι πολύ σφιχτές οπότε αναγκαστικά εγώ ήμουν αυτός που έπρεπε να δίνω τις κατευθύνσεις ώστε να τα καταφέρουμε μέχρι σήμερα που ουσιαστικά ήταν η τελευταία μέρα

Για το άνοιγμα του λογαριασμού και το θέμα του ΑΦΜ που πάρθηκε:

Είχαμε τέσσερις εργάσιμες μέρες από την μέρα που δόθηκε η εντολή, η Τρίτη ήταν ημέρα προετοιμασιών ώστε να καθαρογραφούν όλα τα πρακτικά. Είχαμε καθαρογραμμένα πρακτικά την Τετάρτη όπου το πρώτο μας μέλημα ήταν να έρθουμε σε επαφή με τον πρόεδρο της γενικής συνέλευσης ώστε να μας ετοιμάσει το απόσπασμα του πρακτικού που αφορούσε την σύσταση της εταιρίας τον ορισμό της επιτροπής και όλες τις διαδικασίες για το άνοιγμα του λογαριασμού.

Μετά μέχρι την Παρασκευή έπρεπε να έχουμε έτοιμα όλα το νομιμοποιητικά έγραφα, και την Δευτέρα ξεκίνησαν οι επαφές με τις τράπεζες και με την τράπεζα που έδειξε τα καλύτερα αντανακλαστικά ξεκινήσαμε την διαδικασία ανοίγματος του λογαριασμού.

Την Δευτέρα έχοντας όλα τα έγραφα εξηγήσαμε στην τράπεζα το νομικό πλαίσιο όπου και εμείς και αυτοί έπρεπε να κινηθούν. Φροντίσαμε να πάει άμεσα το αίτημα στην νομική υπηρεσία της τράπεζα Πειραιώς και όλη την Τρίτη ήμασταν σε διαβουλεύσεις. Στις 3 είχα μια πρώτη προφορική διαβεβαίωση ότι ο λογαριασμός θα ανοίξει, και κατά τις 3.30 που είναι κλειστές και όλες οι υπηρεσίες  είχα μια ενημέρωση ότι το σύστημα χωρίς ΑΦΜ δεν πρόκειται να μας ανοίξει κάποιον ειδικό λογαριασμό.

Τελικά εχθές συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε μια εργάσιμη ημέρα από τις 7 μέχρι τις 3 για να επιχειρήσουμε να βγάλουμε ΑΦΜ να μελετήσουμε τον νόμο και τις εγκυκλίους να τις εκτυπώσουμε και να τις έχουμε ανά χείρας. Τελικά γύρω στις 12 αφού πήγαμε από την μια υπηρεσία στην άλλη, όταν είδαν και αυτοί ότι ο νόμος λέει ότι έπρεπε να χορηγήσουν ΑΦΜ και το έπραξαν.

Για το αν το γνώριζαν από την τράπεζα σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης ΑΦΜ:

Η δικιά μας περίπτωση είναι διαφορετική, και αν δεν πηγαίναμε με τον νόμο στο χέρι, να τους εξηγήσουμε δηλαδή την διαδικασία ώστε να την καταλάβουνε, είναι διαδικασία που κανονικά μπορεί να κρατούσε και εβδομάδες.

Για το αν επικοινώνησαν με το ΓΕΜΗ: 

Για αυτήν την διαδικασία ο νόμος δεν προβλέπει αυτό το πράγμα, το ΓΕΜΗ έπεται, εμείς απευθυνθήκαμε στην εφορία. Το ΓΕΜΗ θα επικυρώσει και θα καταχωρήσει την σύσταση κάνοντας μια προηγούμενη επικοινωνία με όλες αυτές τις αρμόδιες υπηρεσίες. Η έκδοση ΑΦΜ δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε, είναι ένα παραπάνω βήμα που έπρεπε να γίνει, έχουμε ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα μας.

Για την αγορά μετοχών και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί:

Τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Α.Σ. δικαιούνται να συμμετέχουν καταβάλλοντας μετρητά στον λογαριασμό που θα χρησιμοποιηθεί από  το ποσό των 30 ευρό που θα τιμάται η μια μετοχή έως το 1.200.000  Η διαδικασία για την καταβολή ποσών ανοίγει από την παρασκευή 10 Ιουνίου με ποσά πολλαπλάσια του 30.

Για το αν υπάρχει άλλη διαδικασία για κάποιον που θέλει να αγοράσει πάνω από τα 2%:

Από αύριο το πρωί στο site του Α.Σ. θα αναρτηθούν λεπτομέρειες σχετικά με το ποια θα είναι διαδικασία τι πρέπει να κάνει και τι προϋποθέσεις θα πρέπει να έχει.

Για το ποσοστό από το οποίο η αγορά μετοχών πρέπει να πάρει άδεια από την ΕΕΑ: 

Από 2% και πάνω

Για το μετοχικό κεφάλαιο και μέχρι πότε πρέπει να έχει καλυφθεί:

Μέχρι τις 24 του μηνός

Για την πιθανότητα μαζευτεί ένα ποσό από μικρομετόχων της τάξεως των 50.000 και πως αυτό θα επηρεάσει το ποσό που χρειάζεται να βάλει το κ.Καρυπίδης: 

Εάν υπερκαλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο θα επιστρέψουν στον κ.Καρυπίδη όσα χρήματα αντιστοιχούν στο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που δεν του ανήκει

Για το αν υπάρχουν άλλα θέματα να τρέξουνε: 

Περνάς ένα εμπόδιο μετά υπάρχει το επόμενο, ο δρόμος είναι μετ εμποδίων, βέβαια ο νόμος προβλέπει ότι εφόσον προκύψει κάποιος μεγαλομέτοχος τα πράγματα για την επιτροπή απλοποιούνται γιατί θα αναλάβει ο φερόμενος ως μεγαλομέτοχος

Ενώ κλείνοντας ανέφερε:

Φεύγει το ένα εμπόδιο έρχεται το επόμενο, περνάει το επόμενο έρχεται το μεθεπόμενο έτσι θα πάει όλο το καλοκαίρι

To Top