ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματέο Γκαρσία: Το παιδικό όνειρο, η χρονιά – αποκάλυψη μέχρι τη δεύτερη ευκαιρία και τις… χαμηλές πτήσεις

Ο Ματέο Γκαρσία είναι ποδοσφαιριστής της Μεξικάνικης Άτλας, κλείνοντας έναν (δεύτερο) κύκλο με τη φανέλα του Άρη…

Βαδίζοντας στα 27 του χρόνια πια (τα κλείνει στις 10 Σεπτεμβρίου) έχει σίγουρα να διηγηθεί πολλά. Από το παιδικό όνειρο που έζησε, την εντυπωσιακή παρουσία του τον πρώτο χρόνο στον Άρη, την αποτυχημένη απόπειρα να φωνάξει παρών στο υψηλότατο επίπεδο του Τσάμπιονς λιγκ με τον Ερυθρό Αστέρα, την “δεύτερη ευκαιρία” στους κιτρινόμαυρους που δεν αξιοποίησε, μέχρι τις μέρες αυτές που επιχειρεί να δείξει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ποιοτικό παίκτη μεγάλων προδιαγραφών.

Ο Ματέο Γκαρσία είναι γόνος φτωχής οικογένειας. Ο πατέρας του Μάριο (έφυγε από τη ζωή πέρσι, πληγώνοντας ιδιαίτερα τον Ματέο) είχε ένα παιδικό όνειρο. Να τον δει να φοράει τη φανέλα της αγαπημένης του Ινστιτούτο, να νιώσει όπως αισθάνθηκαν παίκτες-θρύλοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Αρντίλες, Κέμπες, Σαλδάνο. Όπως κι έγινε.

Ο Ματέο Γκαρσία ξεχώρισε από μικρή ηλικία στα τοπικά Πρωταθλήματα της περιοχής στην οποία μεγάλωσε. Ήταν μάλιστα στην προεπιλογή της U15 της Αργεντινής, έκανε προπονήσεις με την U17 και γενικώς κατατάχθηκε στα ταλέντα της εποχής του.

Με τη φανέλα της Ινστιτούτο αγωνίστηκε σε 21 αγώνες, αλλά το δείγμα ήταν απολύτως επαρκές για τους σκάουτερ της Λας Πάλμας στην Αργεντινή. Τότε αποφασίστηκε η απόκτηση των δικαιωμάτων του Ματέο Γκαρσία κι έτσι η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά κατέβαλε το ποσό των 800.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του αθλητή τον Αύγουστο του 2016.

Η μεταγραφή στη Λας Πάλμας ήταν ένα βήμα με κατεύθυνση την καταξίωση. Φεύγοντας από την Αργεντινή, ο Ματέο Γκαρσία χώρεσε στις βαλίτσες του τα όνειρά του και έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από φιλάθλους της ομάδας κι έγινε ο νεαρότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας σε αγώνα της La Liga.

Ο Ματέο Γκαρσία φανταζόταν διαφορετικά την παρουσία του στο ισπανικό Πρωτάθλημα. Στην παρθενική σεζόν (2016-17) με τη Λας Πάλμος μέτρησε 23 συμμετοχές, τέσσερα τέρματα και δύο ασίστ. Στη συνέχεια άρχισε τη χρονιά στην Οσασούνα αλλά την ολοκλήρωσε στην Αλκορκόν. 

Το 2018 ο Άρης τον απέκτησε και με τις εμφανίσεις του στο χορτάρι έκανε τους πάντες να… τρίβουν τα χέρια τους. Είχε μια χρονιά-αποκάλυψη. Τη σεζόν 2018-19 είχε σε 32 εμφανίσεις 11 γκολ και μια ασίστ. Το όνομα του έγινε γνωστό παντού και αποτέλεσε το μεταγραφικό μήλο της έριδας.

Η μεταγραφή του την επόμενη σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα των ομίλων του Τσάμπιονς λιγκ ήταν το μεγάλο στοίχημα για την υπέρβαση. Ξεκίνησε εντυπωσιακά με ένα γκολ κόντρα στην Γιανγκ Μπόις για τα προκριματικά της διοργάνωσης, όμως η συνέχεια είχε… χαμηλές πτήσεις. Το αστέρι που έλαμπε, ξαφνικά είδε την λάμψη του να ξεθωριάζει…

Ο Άρης του έδωσε τη “δεύτερη ευκαιρία”, έχοντας… εικόνα τον Ματέο της πρώτης σεζόν. Πέρασαν τρία χρόνια, όμως οι καλές εμφανίσεις ήαν ελάχιστες… Οι χαμηλές πτήσεις συνεχίστηκαν. Σε αυτά τα τρία χρόνια πέτυχε εννιά γκολ, με πέντε ασίστ, χωρίς ποτέ, να καταφέρει να… θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει.

Τώρα, επιχειρεί να φωνάξει και πάλι παρών, μέσα από την Μεξικάνικη Άτλας… Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις σε μια νέα πρόκληση και ότι θα δώσει τα πάντα για την νέα του ομάδα. Σίγουρα έχει πολλά να δώσει ακόμη στο ποδόσφαιρο, κάνοντας τον αγαπημένο του πατέρα να τον καμαρώνει από ψηλά…

 

To Top