ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ματίγια: “Ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον Άρη, το απολαμβάνω που με φωνάζουν… μάγο!”

Ο Χαβιέ Ματίγια παραχώρησε συνέντευξη στην καταλανική εφημερίδα, La Vanguardia, στην οποία μίλησε για την Ελλάδα και τον Άρη.

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο Ίβηρας χαφ των “κιτρινόμαυρων”, είπε μεταξύ άλλων: “H πρώτη μου εντύπωση είναι άκρως θετική. Ήταν η πρώτη μου χρονιά μακριά από την Ισπανία και φοβήθηκα κάπως, αλλά όλα καλά. Κερδίσαμε ένα εισιτήριο με την ομάδα για το Europa League. Η οικογένεια μου προσαρμόστηκε σε μία τόσο ωραία πόλη οπως η Θεσσαλονίκη, με το Μεσογειακό κλίμα που έχει η Ελλάδα, ίδιο με το δικό μας”.

Για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα:

“Ο Πάκο Ερέρα μου τηλεφώνησε, τον είχα στον Βιγιαρεάλ, μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα και την πόλη κι έτσι αποφάσισα να έρθω. Μου είπε πως ήταν μία καλή ευκαιρία. Το σκέφτηκα δύο εβδομάδες και το αποφάσισα. Ήταν θετικό που είχε αρκετούς Ισπανούς η ομάδα και με στήριξαν στα δύσκολα”.

Για τις δυσκολίες της χρονιάς: 

“Δεν πήγαν καλά τα πράγματα και αυτό απομάκρυνε τον Πάκο Ερέρα. Ήρθε ο Σάββας Παντελίδης και μετά από μία περίοδο προσαρμογής όλα πήγαν εξαιρετικά. Σύντομα δεν υπήρχε αμφισβήτηση για κανέναν μας, διέλυσε τους φόβους και εμάς των Ισπανών. Πετύχαμε τον στόχο μας”.

Για το ότι όλοι στην Ελλάδα τον αποκαλούν “μάγο”:

“Hμουν τυχερός γιατί έβαλα κάποια γκολ συνεχόμενα από εκτελέσεις φάουλ και ο κόσμος μου έδωσε αυτό το παρατσούκλι. Η ομάδα πήγαινε πολύ καλά και ο κόσμος μαζί με τον τύπου με αποκαλούσαν μάγο. Νιώθω ευγνωμοσύνη γιατί κάτι τέτοιο σε κάνει να νιώθεις υπέροχα”.

Για την επόμενη σεζόν:

“Αυτό που ήθελα να πετύχω στην Ελλάδα το πέτυχα. Είμαι τυχερός που ζω σε μία ωραία πόλη, είμαι σε ένα σοβαρό κλαμπ που έχει φοβερό κόσμο που μας ακολουθεί παντού. Είναι τόσο ενθουσιασμένοι που βγήκαμε στην Ευρώπη, που στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά με την Ευρώπη για να δώσουμε περισσότερη χαρά στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο και σκέφτομαι μόνο αυτό. Αν προκριθούμε στους ομίλους θα είναι το… κλειδί για τον σύλλογο, ειδικά μετά τα δύσκολα χρόνια που βίωσε για οικονομικούς λόγους.

 

To Top