ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματίγια: «Να εκμεταλλευτούμε την ποιοτική μας υπεροχή και να εξασφαλίσουμε τα πλέι οφ»

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε για το αυριανό ματς στην Τρίπολη και τι πρέπει να κάνει ο Άρης για να πάρει τη νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Ο Ισπανός μέσος του Άρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Κύπελλο και στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο, καθώς επίσης και στον συμπαίκτη του, Μπρούνο Γκάμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova…

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια: “Έτσι είναι η δική μας δουλειά. Έχουμε συνεχόμενα, πάρα πολλά δύσκολα παιχνίδια. Έτσι αποκτά σημασία και η σωστή προπόνηση. Nα μπαίνουν σωστές εντάσεις στο κομμάτι της προπόνησης, να γίνεται πάνω από όλα σωστή αποθεραπεία.

Για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα: Είχαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι (σ.σ.: με τον Ατρόμητο) που ήταν πολύ δυνατό και με πολύ έντονο το στοιχείο της φυσικής κατάστασης που επιβαρύνθηκε. Την Κυριακή έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς χωρίς πολλά περιθώρια για λάθη γιατί τελειώνει η κανονική διάρκεια και πρέπει να διασφαλίσουμε τη θέση μας στη ζώνη των play off. Oπότε, δουλεύουμε επαγγελματικά, σωστά για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το δύσκολο σερί αγώνων”.

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα: “Στο ελληνικό Πρωτάθλημα όλοι οι εκτός έδρας αγώνες είναι πολύ δύσκολοι. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχει το επόμενο παιχνίδι στην Τρίπολη απέναντι σε έναν αντίπαλο που επειδή αποκλείστηκε από το Κύπελλο είχε όλη την εβδομάδα να προετοιμάσει το δικό μας ματς. Αρα, θα είναι πιο ξεκούραστοι οπότε εμείς θα πολεμήσουμε με τα δικά μας όπλα.

Κατά τη γνώμη μου, θα είναι καλό να έχουμε την πρωτοβουλία, να έχουμε κατοχή της μπάλας οπότε να κουραζόμαστε λιγότερο, να μην τρέχουμε πίσω από την μπάλα. Να δίνουμε εμείς τον ρυθμό που μας βολεύει σε κάθε περίπτωση στον αγώνα. Να εκμεταλλευτούμε την όποια υπεροπλία ή υπεροχή έχουμε τεχνικά ή ποιοτικά και να πετύχουμε μία νίκη η οποία θα είναι σχεδόν τελειωτική για τον στόχο του να διασφαλίσουμε σε πρώτη φάση την είσοδο στα play off”.

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο Άρης με νίκη “κλειδώνει” τη συμμετοχή στα play off : “Μαθηματικά μεν όχι αλλά θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα που κατ’ ουσίαν θα διασφάλιζε κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, σχεδόν ολοκληρωτικά, τη συμμετοχή μας στα play off”.

Για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και τη ρεβάνς : “Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός ο θεσμός του Κυπέλλου. Έχουμε όνειρα και στόχους για να τα πάμε καλά σε αυτόν τον θεσμό.

Πιστεύω ότι παίξαμε αρκετά καλά (σ.σ.: αναφέρεται στο πρώτο παιχνίδι του Άρη με τον Ατρόμητο), είχαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας. Προσπαθήσαμε με πολλούς τρόπους να διασπάσουμε την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των αντιπάλων μας οι οποίοι έκαναν ελάχιστες τελικές. Νομίζω ότι μία ή δύο φορές μας απείλησαν.

Εμείς προσπαθήσαμε πάρα πολύ. Μας άξιζε να πάρουμε το παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε να βάλουμε κάποιο γκολ ωστόσο πιστεύω ότι (σ.σ.: αναφέρεται στη ρεβάνς) θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε κάποιο γκολ εκτός έδρας οπότε θα είναι δύσκολο και για τον αντίπαλό μας και να αμυνθεί τόσο μαζικά και στο να αντεπεξέλθει στο ενδεχόμενο να δεχτεί κάποιο γκολ γιατί ξέρουμε πόσο καθοριστικό μπορεί να είναι ένα εκτός έδρας γκολ. Δηλαδή, κατά κάποιο τρόπο εμείς θα παίξουμε για δύο αποτελέσματα στο επόμενο παιχνίδι”.

Για τη φάση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκάμα είπε: “Πράγματι, θα μπορούσε να είναι καθοριστική η φάση του πέναλτι δεδομένου ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έπαιζε πολύ κλειστά. Οπότε ήταν ευκαιρία να πετύχουμε κάποιο γκολ που θα ήταν πολύ σημαντικό γιατί θα υποχρέωνε τον αντίπαλο να παίξει πιο ανοιχτά και θα είχαμε περισσότερους χώρους. Θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετική διαχείριση. Δεν πειράζει είναι μέσα στο ποδόσφαιρο και η αποτυχία.

Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στον Μπρούνο και στις ικανότητές του. Μην ξεχνάμε δεν είχε αποτύχει σε κανένα πέναλτι στο Πρωτάθλημα. Είναι πολύ καλός εκτελεστής. Όντως πέτυχε το δύσκολο που ήταν να ξεγελάσει τον γκολκίπερ της αντίπαλης ομάδας αλλά για λίγα εκατοστά κυριολεκτικά, δεν μπήκε η μπάλα μέσα. Είναι κι ο παράγοντας τύχη που μερικές φορές παίζει τον ρόλο του στο ποδόσφαιρο. Δεν πειράζει έχουμε τη ρεβάνς για να διορθώσουμε τα όποια λάθη έγιναν”.

To Top