ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματίγια: “Στον Άρη αισθάνομαι σημαντικός”!

Συνέντευξη στην εφημερίδα Marca και την ηλεκτρονική της έκδοση έδωσε ο Χαβιέ Ματίγια του Άρη, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των κιτρινόμαυρων στα τελευταία ματς. Ο Ισπανός μίλησε για όλα ζει την φετινή χρονιά στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Ματίγια

Αρχικά σημείωσε πως: «Πέρασα δύσκολα γιατί ήμουν άνεργος για περίπου δύο χρόνια. Έπαιξα 4-5 μήνες στην Έλτσε, αλλά είναι δύσκολο να αρχίσεις ξανά, γιατί δε νιώθεις ασφάλεια, δεν μπαίνεις δυνατά σε μονομαχία με την μπάλα. Ασυνείδητα φοβάσαι. Ευτυχώς τα έχω ξεπεράσει όλα αυτά κι έχω επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα εδώ κι έναν χρόνο παίζοντας αρχικά στην Ταραγόνα και τώρα στον Άρη».

Ερωτηθείς για τα δυο γκολ και τη μια ασίστ που έχει σημειώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, απάντησε πως: «Είμαι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της απόδοσής μου κι απολαμβάνω το ποδόσφαιρο, κάτι που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Αισθάνομαι σημαντικός».

Πρόσθεσε ότι: «Τα δύο γκολ που πέτυχα ήταν παρόμοια, προήλθαν από φάουλ από πλάγια θέση. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα μου, αλλά σίγουρα δεν θα γίνω ο καλύτερος σκόρερ του κόσμου. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου να βγει στην Ευρώπη στο τέλος της σεζόν».

Στη συνέχεια ο Ματίγια τόνισε πως ο Πάκο Ερέρα τον έπεισε να έρθει στον Άρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Τον γνώρισα όταν ήμουν στη Βιγιαρεάλ. Μου είπε ότι ο Άρης πέρασε κάποια οικονομικά προβλήματα στο παρελθόν, αλλά πλέον παλεύει για να γίνει μεγάλος ξανά. Μου είπε ότι θα υπάρχουν κι άλλοι Ισπανοί παίκτες και Ισπανοί γενικά στο τεχνικό τιμ κι αφού το σκέφτηκα καλά αποφάσισα να ζήσω την πρώτη εμπειρία μου».

Για την αποχώρηση του Πάκο Ερέρα είπε: «Η ομάδα ξεκίνησε δυνατά στο πρωτάθλημα, παίζαμε καλά και κερδίζαμε. Ήρθαν όμως τα ντέρμπι και υποφέραμε, η ατμόσφαιρα έγινε περίεργη και γενικά υπήρχε μία απογοήτευση για τους Ισπανούς. Γρήγορα όμως συνειδητοποιήσαμε ότι δεν εξαρτώμαστε από κανέναν κι ότι ο Άρης έβαλε ένα στοίχημα προχωρώντας στην απόκτησή μας».

Για τις εμπειρίες του μέχρι τώρα στην Ελλάδα: «Είναι μία θετική εμπειρία. Σίγουρα βοηθάει πολύ η παρουσία των Ισπανών, δηλαδή του Κουέστα και του Βέλεθ. Υπάρχουν επίσης τρεις Αργεντινοί και δύο Πορτογάλοι. Αυτό κάνει την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και στην πραγματικότητα αισθάνομαι σα να ζω στην Ισπανία».

To Top