ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ματίγια: “Το 100% με καρδιά για πάρουμε την νίκη”!

Ο Χαβιέ Ματίγια ήταν αυτός που εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη στις δηλώσεις του ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι που το βιώνουν και οι ίδιοι, μίλησε για την ανάγκη να βγάλουν καρδιά και να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους και ομολόγησε ότι ο Άρης μπορεί να πάρει την νίκη. Αναφέρθηκε στην νίκη-ψυχολογίας επί του Παναθηναϊκού, ενώ μίλησε για τα πρότυπα του, τον Γκουαρδιόλα και τον Τσάβι. Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του προπονητή και την παρουσία του Τερζή στον πάγκο των κιτρινόμαυρων.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Αναλυτικά στην κάμερα της Nova o Ισπανός μέσος των κιτρινόμαυρων:

Για το ότι κάποτε θεωρούνταν ως ο νέος “Τσάβι” και το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: “Είναι αλήθεια ότι ο Γκουαρντιόλα ήταν το ποδοσφαιρικό μου είδωλο. Ήταν ο λόγος που όντως φορούσα το 4 ως νούμερο στην Βιγιαρεάλ. Και υπήρχε ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ, αλλά ήμουν μικρός σε ηλικία και η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε. Νιώθω περήφανος και μόνο που υπήρχε αυτό το ενδιαφέρον και γινόταν η σύγκριση με το ίνδαλμά του”.

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τι λέει στους νέους συμπαίκτες του: “Οντως πρόκειται για ματς που τα βιώνεις με ιδιαίτερο τρόπο. Εγώ είχα την εμπειρία από πέρσι, το καταλαβαίνεις την εβδομάδα πριν το ματς, από την πόλη, που το ζει έντονα. Εχουμε μιλήσει γι αυτό με τα νέα παιδιά, ξέρουν ότι είναι ιδιαίτερο ματς. Από την ένταση που βγάζει αυτό το ματς, το αντιλαμβάνονται. Πέρα από το πάθος και της καρδιάς που πρέπει να δείξουμε, πρέπει να κάνουμε σωστά και την δουλειά μας, να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο, να δώσουμε το 100%. Αν φτάσουμε κοντά στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, μπορούμε το θετικό αποτέλεσμα και τη νίκη”.

Για την μεγάλη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική και το κλίμα πλέον στην ομάδα: “Είναι αλήθεια πως ήταν μία σημαντική νίκη, μας βοήθησε στην ψυχολογία. Εδωσε χαρά και σε εμάς και στους οπαδούς μας, μετά από άσχημα αποτελέσματα. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς με τον ΠΑΟΚ, γιατί είναι σημαντικό και ιδιαίτερο, για τους ποδοσφαιριστές είναι το κάθε ματς σημαντικό. Υπάρχει μία ανάταση που θα μας βοηθήσει στην συνέχεια.

Για την αλλαγή προπονητή και πως την βίωσε: Η αποχώρηση του προηγούμενου προπονητή έχει να κάνει με τα αποτελέσματα. Ο σύλλογος αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει μία τέτοια αλλαγή. Γίνεται μία ανανέωση ψυχολογίας και νοοτροπίας στην ομάδα. Εμείς αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί σαν μία οικογένεια. Ο σύλλογος αποφάσισε πως ο Τόλης Τερζής είναι ο κατάλληλος γι αυτά τα ματς κι εμείς είμαστε ψυχή τε και σώματι στο πλευρό του για αυτά τα ματς”.

Ο στόχος για το ντέρμπι της Κυριακής: “Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της ομάδας και σαν προσωπικότητες και σαν ποιότητα ποδοσφαιρική. Ποτε δεν ξεκινάω έναν αγώνα με το σκεπτικό της ισοπαλίας, πάντα στόχος είναι η νίκη. Το αποδείξαμε και πέρσι που κυνηγήσαμε τις νίκες και στα δύο ματς επί ίσοις όροις. Μόνο η νίκη είναι ο στόχος μας”.

Για την συνύπαρξή του με τον Σάσα πλέον στη μεσαία γραμμή: “Γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο, είμαστε σχετικά διαφορετικοί παίκτες, αλλά συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Έχει ο Σάσα ένα σημαντικό επίπεδο ποδοσφαιρικό, βοηθάει και η γλώσσα που μπορούμε να συνεννοηθούμε και εντός γηπέδου και εκτός. Αυτό βοηθάει και εμάς και την ομάδα για να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σύνολο”.

To Top