ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ματαρίτα στο PRESSARIS: “Ο Άρης είναι η ευκαιρία μου να δείξω ποιος είμαι! Ήρθα για να πετύχω” (videos)

Ο Ρόναλντ Ματαρίτα είναι από το νέο μεταγραφικό “αίμα” του Άρη, βιώνει μια νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και όντας ο πρώτος Κοσταρικανός στην κιτρινόμαυρη ιστορία, θέλει να ζήσει επιτυχίες με τον κόσμο της ομάδας στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ο 29χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής μίλησε στο PRESSARIS για τις πρώτες του εντυπώσεις, για τον ίδιο, αλλά και τους στόχους που έχει βάλει…

-Πρώτες εντυπώσεις από αυτές τις πρώτες μέρες στην ομάδα;

“Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ο Άρης είναι μία φανταστική ομάδα. Ολοι ξέρουν τί σημαίνει ο Άρης για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι ανυπόμονος να ξεκινήσουμε και να διεκδικήσουμε μεγάλες επιτυχίες, στόχους και τίτλους αν είναι δυνατόν, όπως επίσης διακρίσεις στην Ευρώπη”.

-Πώς είναι να έρχεσαι για πρώτη φορά στην Ευρώπη εδώ και κάποιους μήνες, στην ηλικία που βρίσκεσαι;

“Στην Ουκρανία το επίπεδο ήταν υψηλό αλλά λόγω του πολέμου έχει δυσκολέψει η κατάσταση. Ο Άρης ήταν η ευκαιρία για το επόμενο βήμα μου ώστε να δείξω ποιος είμαι. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.”.

-Ποιά θέση προτιμάς; Μπακ ή εξτρέμ;

“Είναι λίγο αστείο (σ.σ. γέλια)… Στην Κόστα Ρίκα έπαιζα εξτρέμ, οπότε νιώθω άνετα σε αυτή τη θέση. Οταν πήγα στη Νέα Υόρκη πήγα πιο πίσω και βοηθούσα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά σε 3-5-2. Η θέση μου είναι στην άμυνα. Θα βοηθήσω όμως όπου μου ζητηθεί. Ακόμα και… τερματοφύλακας”.

-Ειχες τον χρόνο να μιλήσεις με τον προπονητή και να σου εξηγήσει τί ακριβώς θέλει από σένα;

“Δεν είχαμε ακόμα την ευκαιρία. Είμαι λίγες μέρες στην ομάδα… Είπαμε ένα δύο πράγματα, γνωριστήκαμε και τις επόμενες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε πιο αναλυτικά”.

-Ξέρεις φαντάζομαι ότι είσαι ο πρώτος Κοσταρικανός που θα φορέσει τη φανέλα του Άρη…

“Αυτό μου δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες. Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να ανοίξω τον δρόμο και για άλλους συμπατριώτες μου ώστε να έρθουν στην Ελλάδα”.

-Έχεις μία ενεργή και σταθερή πορεία στην Εθνική. Είναι ένα εφόδιο για σένα;

“Είμαι εννέα χρόνια στην Εθνική. Μου δίνει ισχυρή αυτοπεποίθηση. Θέλω να δίνω πάντα το 100% όπου και αν βρίσκομαι. Ξέρω ότι για να κρατήσω τη θέση μου στην Εθνική, πρέπει να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του Αρη. Πιστεύω στον εαυτό του και θα τα καταφέρω”.

– Σε βλέπουμε πολύ κοντά με τον Πάλμα αυτές τις πρώτες μέρες που προσπαθείς να προσαρμοστείς σε αυτό το καινούργιο περιβάλλον…

“Είναι γείτονάς μου… Οι χώρες μας συνορεύουν. Γενικά νιώθω ότι βρήκα μία οικογένεια στον Άρη. Στην Λατινική Αμερική έχουμε μία εικόνα ότι στην Ευρώπη οι άνθρωποι είναι σοβαροί και πιο… κρύοι. Εδώ συνάντησα ακριβώς το αντίθετο. Ο τρόπος που με υποδέχθηκαν όλοι. Το σταφ, οι συμπαίκτες μου. Νιώθω ότι είμαι εδώ πολύ καιρό. Σαν οικογένεια… ”

– Πέρυσι είχες έναν σοβαρό τραυματισμό. Μία δύσκολη περίοδος για σένα…

“Οντως, πολύ δύσκολο… Πριν το Παγκόσμιο της Ρωσίας, είχα πάλι έναν σοβαρό τραυματισμό. Δεν το έβαλα κάτω. Θα έδινα ακόμη και τον άλλον αστράγαλο για να επιστρέψω… Δούλεψα, επανήλθα και ήρθε το Παγκόσμιο του Κατάρ. Ένα δυνατό μαρκάρισμα κόντρα στον Καναδά με άφησε πάλι εκτός αλλά επανήλθα νωρίτερα. Οταν βάζω έναν στόχο, τον πετυχαίνω. Πιστεύω στον εαυτό μου”.

-Είχες πει σε μία συνέντευξή του, ότι από τα χωράφια που έπαιζες έφτασες στο MLS και ήταν ένα όνειρο για σένα… Τώρα η Ευρώπη.

“Ένα ένα τα όνειρά μου γίνονται πραγματικότητα. Πρώτα επαγγελματίας, μετά στο εξωτερικό και τώρα η Ευρώπη. Θέλω να πετύχω πολλά στην καριέρα μου. Μακάρι να πάνε όλα καλά με τον Αρη και να κατακτήσω έναν τίτλο. Θα δώσω το 100% ώστε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα με την ομάδα”.

To Top