Ματθαίου: “Άρης και Γ’ Εθνική δεν γίνεται”

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑE Άρης, Νικήτας Ματθαίου μίλησε για τη σημερινή κατάσταση στους κίτρινους και τη ‘’μαύρη’’ χρονιά που πέρασε φέτος ο σύλλογος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Focus 103,6”:

Σχετικά με το τι γίνεται στον Άρη:

Το αγωνιστικό τη φετινή χρονιά ήταν ότι χειρότερο. Διοικητικά, από την άλλη, ακούμε πολλά ονόματα τις τελευταίες μέρες, αν και υπάρχει διοίκηση στον Άρη αυτή τη στιγμή. Δε ξέρω πώς σκέφτεται η κάθε παράταξη την επόμενη μέρα, αν θέλει την ομάδα στη Β’ ή στη Γ’. Για μένα Άρης και Γ’ Εθνική δε γίνεται. Αν ήταν δυνατόν να παίζαμε μια μέρα στη Β’ και μετά να επιστρέφαμε.

Σχετικά με το άρθρο 106 που ακούγεται τις τελευταίες μέρες:

Δεν το γνωρίζω καλά, η αλήθεια είναι πως δεν το έχω μελετήσει καν. Σίγουρα ο κ. Αργυριάδης είναι γνώστης του αντικειμένου, ως νομικός. Για μένα η καλύτερη λύση είναι να κληθεί γενική συνέλευση, όπου ο κόσμος θα αποφασίσει το πώς θα πορευθεί η ομάδα.

Σχετικά με το τι έφερε τον Άρη σε αυτή την κατάσταση:

Σίγουρα υπάρχει μεγάλη πικρία από όλα όσα έγιναν. Ο Άρης σφαγιάστηκε είναι η αλήθεια. Βλέπαμε φέτος ομάδες, άμεσες ανταγωνίστριές μας, να βάζουν 4 και 7 γκολ. Πηγαίνω στο γήπεδο από 5 χρονών, όταν με πήγαινε ο πατέρας μου. Ειλικρινά δεν έχω ζήσει πιο βρώμικο πρωτάθλημα, από το φετινό.

Υπήρχαν λαμογιές απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Όλα αυτά πρέπει να τα αναλογιστεί η πολιτεία και να σεβαστεί μια ομάδα που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό και τον πολιτισμό αυτής της πόλης. Όφειλε να δώσει ίση μεταχείριση στον Άρη, όπως και στις υπόλοιπες ομάδες. Δε νοείται να κάνουν κουμάντο τα ‘’χωριά’’ στα κέντρα εξουσίας.

Η ομάδα φυσικά είχε και πολλά εσωτερικά προβλήματα, δε μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι μας εκλάπησαν 12 βαθμοί, μέχρι την αναμέτρηση με τον Πλατανιά. Σκεφτείτε να είχε η ομάδα μετά από εκείνον τον αγώνα 30 βαθμούς; Θα έπεφτε; Τι να πρωτοθυμηθούμε;

Το ματς στα Γιάννενα, στον Ό.Φ.Η., όπου μείναμε με 10 ποδοσφαιριστές στο 1ο λεπτό, ή το ματς στη Βέροια; Και δεν είναι τα μόνα. Πέρασε γραμμή φέτος να επιβεβαιώσουν ομάδες που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στο πρωτάθλημα, παρά μόνο συμμετοχή. Από την άλλη, μας έκλεβαν βαθμούς και όλοι εδώ αδιαφορούσαν στις διοικήσεις. Ο κ. Ηλιάδης αποδυνάμωσε αισθητά την ομάδα, έταξε πολλά και δεν έδωσε τίποτα. Αν κατάφερνε η ομάδα να παραμείνει, θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις ένταξη στο άρθρο 99, αφού το χρέος θα ήταν διαχειρίσιμο.

Σχετικά με το αύριο της ομάδας:

Κοιτάξτε, έχω ζήσει καταστάσεις με τον Άρη στη Β’ Εθνική. Είναι ένας φαύλος κύκλος κι εκεί, δεν υπάρχουν έσοδα και παντού θα περιμένουν τον Άρη. Αυτά είναι γνωστά. Για μένα, η πολιτεία και ο αθλητικός εισαγγελέας θα πρέπει να ψάξουν φακέλους ομάδων, καθώς μαθαίνουμε ότι υπάρχουν ομάδες στη Super League, που δεν πληρούν τους όρους συμμετοχής. Αν τυχόν ισχύσουν οι νόμοι, αυτές θα πρέπει να διαλυθούν εντός τριμήνου. Η πολιτεία λοιπόν πρέπει να προλάβει ένα τέτοιο σκάνδαλο.

 

To Top