Ματθαίου: “Δυο ψηφοδέλτια, αμαρτωλό παρελθόν και ανθρωποφαγία”

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Νικήτας Ματθαίου, τοποθετήθηκε για την προσπάθεια που γίνεται να γίνει διοίκηση πρωτοδικείου, το ενδεχόμενο μιας διευρυμένης διοίκησης και για το αν μπορεί να γίνει ώστε να αλλάξει η ατμόσφαιρα στον Άρη.

Αναλυτικά:

Για την προσπάθεια που γίνεται να γίνει διοίκηση πρωτοδικείου:

«Βεβαίως και θα μπορέσουμε να κάνουμε διοίκηση πρωτοδικείου. Ήδη ετοιμαζόμαστε να κάνουμε Γ.Σ. στην οποία θα ακουστούν κάποιες προτάσεις, ίσως είναι κάποιοι υποψήφιοι οι οποίοι αυτή τη στιγμή συζητούν αν θα λάβουν μέρος σε μια διοίκηση πρωτοδικείου, ίσως βρεθούν και δύο ψηφοδέλτια και από εκεί και πέρα η Γ.Σ. θα αποφασίσει ποιοι θα μπούνε στη διοίκηση πρωτοδικείου.

Αυτή τη στιγμή στην ΠΑΕ δεν υπάρχει διοίκηση, μόνο ο κ. Ζαμπέτας υπάρχει. Από εκεί και πέρα το μόνο που απομένει είναι να αποφασιστεί εντός των ημερών η ημερομηνία της Γ.Σ. για να μπορέσουν να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τη διοίκηση πρωτοδικείου».

Για το ενδεχόμενο μιας διευρυμένης διοίκησης και το αν συμμετάσχει ο ίδιος:

«Επειδή μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομα του, στην αρχή δεν είχα διάθεση αλλά επειδή η ομάδα βρίσκεται χωρίς διοίκηση και θα αναγκαστεί να πάει σε διοίκηση πρωτοδικείου, μάλλον θα εμπλακώ και εγώ. Το συζητάω και όπως ξέρετε από παλιές ιστορίες έχω και εγώ τα βάρη με το άρθρο 44, δεν μπορώ όμως να αφήσω όλη αυτή τη διαδικασία και να είμαι εκτός. Είτε εκλεγώ σε μια διοίκηση πρωτοδικείου είτε όχι θα είμαι πάντα δίπλα σε αυτή τη διοίκηση να τη στηρίξω ώστε να βρεθεί λύση για τον Άρη.

Μπορεί να είναι ένα μπορεί και δύο τα ψηφοδέλτια. Αυτή τη στιγμή εγώ μιλάω με ανθρώπους. Αν βρω ανθρώπους οι οποίοι θα βοηθήσουν πραγματικά και πρακτικά στο να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο τότε θα αποφασίσω αν θα κατέβω με ένα ψηφοδέλτιο στη Γ.Σ. ότι και γίνει όμως αυτό θα το ανακοινώσω στη Γ.Σ. η οποία πρέπει να γίνει «χθες». Δυστυχώς αυτό το πεντάμηνο έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη.

Για το τι μπορεί να γίνει ώστε να αλλάξει η ατμόσφαιρα στον Άρη:
«Να γίνει μια διοίκηση πρωτοδικείου η οποία θα εκλέγει από το σώμα και μέχρι να τελειώσει το Πρωτάθλημα να στηριχτεί αυτή η διοίκηση από τον καθένα. Να στηριχτεί όσο το δυνατών περισσότερο χωρίς να παρεμβαίνουν στο έργο της κανένας για να μπορέσουμε με πολύ δουλειά να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο».

Για τα άτομα που θα περιλαμβάνει η διοίκηση:

«Μιλάμε για άτομα που ασχολήθηκαν με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, μιλάμε για άτομα που έχουν να κάνουν με ανώνυμες ποδοσφαιρικέ εταιρίες δηλαδή «μπαλαδόφατσες». Πρέπει να είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, άνθρωποι που γνωρίζουν που είναι η ΓΓΑ, που είναι η ΕΠΟ, που έχουν δημόσιες σχέσεις».

Για το αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι χωρίς να έχουν εμπλακεί και φθαρεί τα προηγούμενα χρόνια:

«Εδώ τώρα κοιτάμε να σώσουμε την ομάδα. Ο κόσμος έχει βάλει ένα καθολικό αίτημα, έχει ορίσει όμως μια προσωρινή διοίκηση από την οποία έμεινε μόνο ένας από τους έξι. Ο ένας ο οποίος έμεινε και κουβαλάει πάνω του όλο το αμαρτωλό παρελθόν. Εδώ τώρα κοιτάμε να δούμε ποιος είναι ο πιο χρήσιμος. Αυτός που είναι ο πιο χρήσιμος να βγει μπροστά. Μπορεί να μην είμαι εγώ να είναι κάποιος άλλος που θα κρίνει το σώμα πιο ικανό, από εκεί και πέρα όμως έχουμε υποχρέωση όλοι να τον στηρίξουμε.

Από τα προηγούμενα άτομα που διοίκησαν την ΠΑΕ, για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα και να τελειώσουμε με αυτή την πιπίλα, αυτή την καραμέλα πρέπει επιτέλους να την πετάξουμε από το στόμα μας (από το 2004 και μετά…) επειδή αυτό θίγει και εμένα, από το 2004 ως το 2006 ο Άρης εξυγιάνθηκε οικονομικά. Άρα αυτό είναι ένας παπάς τον οποίο μάθαμε και τον λέμε και το καλλιεργούν κάποιοι. Δεύτερον, κάποιοι άνθρωποι που διοίκησαν έστω από το 2004 ως 2009 στην τελευταία Γ.Σ. πήραν το 85% των ψήφων. Δεν γίνεται τα δύο άτομα που έχουν πάρει το 85% των ψήφων στη Γ.Σ. να μην μπορούν να έχουν σήμερα λόγο».

Συνεχίζοντας είπε:

«Αν αυτή η διοίκηση που προκύψει έχει όλη τη στήριξη του κόσμου και να αφήσουν τα εγώ στην άκρη, νομίζω ότι ο Άρης έχει τη δυνατότητα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Για μένα ηθικά ήταν άδικο ένας άνθρωπος που βοήθησε στο να εξυγιανθεί η ομάδα, να λέγεται από κάποιους φθαρμένους όπως με αποκάλεσε κάποιος προχθές, όχι από τη διοίκηση από κάποια ομάδα οργανωμένων.

Κάποια παιδιά τα οποία σήμερα προβάλουν κάποιες δικαιολογίες και δημιουργούν αυτήν την «ανθρωποφαγία» μέσα στον Άρη είναι ανιστόρητα, δεν είναι καλά πληροφορημένα, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω γεγονότων που δεν έζησαν.

Τώρα θέλει, εγωισμοί στην άκρη, τα κεφάλια κάτω, τα μανίκια σηκωμένα και από αυτούς που θα αναλάβουν πολύ δουλειά μήπως και σωθεί ο Άρης γιατί μαγικά ραβδιά υπάρχουν μόνο στα παιδικά τα έργα».

* Ο Ματθαίου μίλησε στο “Αθλητικό Μετρόπολις”

To Top