ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ματθαίου: “Εμείς πάντα καταβάλλαμε τον ΦΠΑ – Ποτέ δεν έχει ελεγχθεί ο ΠΑΟΚ”!

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Νικήτας Ματθαίου μίλησε για την εκκαθάριση και τα χρέη του Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικήτα Ματθαίου στο “Μετρόπολις”:

Για τα τιμολόγια: «Είχα ένα δικαστήριο και αναβλήθηκε. Αφορούσε τα πλαστά τιμολόγια του Ερασιτέχνη Άρη. Σαν πρόεδρος το δικαστήριο κρίνει ότι φέρω ευθύνη για ό,τι έχει γίνει. Δεν υπέγραψα ποτέ πλαστό και δεν παραβρέθηκα σε καμία τράπεζα.

Απουσίαζα πέντε μέρες τη βδομάδα στην Αθήνα για θέματα της ΠΑΕ. Ταυτόχρονα ήμουν τυπικά πρόεδρος στον Ερασιτέχνη και ενεργός στην ΠΑΕ τον καιρό εκείνο γιατί έτσι έπρεπε να γίνει.

Εγώ πήγα, προσέφερα τις υπηρεσίες μου και μετά έμεινε ακέφαλη η ΠΑΕ και έκανα προσπάθεια με τον Βενιζέλο, τότε υπουργό Πολιτισμού, και βάλαμε την ομάδα στο Άρθρο 44. Ξαφνικά μου ήρθε μια ειδοποίηση από την εφορία και έχω μπλέξει σε μια περιπέτεια. Δεν μπορώ να βρω την ησυχία μου από πουθενά».

Για τα χρέη του Ερασιτέχνη: «Ο Ερασιτέχνης έχει χρέη πάνω από 30.000.000. Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά είναι τα πλαστά τιμολόγια. Γύρω στα 15-20 εκατομμύρια. Μιλάμε για μία χρονική περίοδο πάνω από δέκα χρόνια. Εμείς ποτέ σαν Άρης δεν παραδεχτήκαμε ότι τα τιμολόγιά μας είναι πλαστά. Πρώτα απ’ όλα στις συγκεντρωτικές καταστάσεις ΦΠΑ στην εφορία, πάντα καταβάλλαμε το αντίστοιχο ΦΠΑ των τιμολογίων που κόβαμε.

Οι λήπτες των τιμολογίων ποτέ δεν παραδέχτηκαν ότι ήταν πλαστά. Επειδή το ΣΔΟΕ με συγκριτικά στοιχεία άλλης ομάδας της πόλης μας -ο ΠΑΟΚ θεωρείται προστατευόμενος μάρτυρας του ΣΔΟΕ και δεν έχει ελεγχθεί ποτέ- τα θεώρησε πλαστά. Δεν είμαι υπάλληλος του ΣΔΟΕ για να ξέρω τι σημαίνει αυτό.

Δεν ελέγχεται ποτέ ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Στην Ελλάδα ζούμε, ξέρουμε τι γίνεται. Εμένα δεν μου αναγνώρισαν σε ένα δικαστήριο τον έντιμο πρότερο βίο και το λευκό ποινικό μητρώο. Έφαγα ποινή εξαιτίας του Άρη πεντέμισι χρόνια με αναστολή.

Ο υπουργός για τη λίστα Λαγκάρντ έφαγε ένα χρόνο με αναστολή και δικαίωμα έφεσης. Εμείς αποδώσαμε πάντα το ΦΠΑ που κόβαμε, εγώ δεν είχα καμία σχέση. Είχα δώσει εντολή, επειδή ήμουν πρόεδρος στην ΠΑΕ, ότι ΙΚΑ και ΦΠΑ θα πληρώνονται κανονικά και ποτέ δεν θα κάνουμε πράγματα τα οποία είχαμε κάνει. Η διαφορά με τον Ηρακλή είναι ότι μέσα στον Ερασιτέχνη είχε ένα ημιεπαγγελματικό τμήμα το βόλεϊ, γι’ αυτό η υπόθεση του Ηρακλή είναι διαφορετική. Εμείς λειτουργούσαμε σαν σωματείο άνευ κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Για την εκκαθάριση: «Είναι μεγάλο θέμα, αλλά να ξέρετε ότι το Ρύσιο δεν είναι η αιτία της καθυστέρησης της εκκαθάρισης. Αρκεί να πω ότι την 1ηΔεκεμβρίου ζήτησαν αναβολή. Αυτός που θέλει να πάρει τον Άρη, που είναι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να πληρώσει. Κάτι κουφάρια που υπάρχουν στην έρημο και από πάνω πετάνε κοράκια που θέλουν να πάρουν ό,τι έχει απομείνει. Αυτό το πράγμα προσπαθούν να κάνουν και τώρα.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει. Αν πω ποιοι είναι τα κοράκια θα αρχίσουμε μεγάλη ιστορία. Δεν λέω ονόματα, μετά την απόφαση του δικαστηρίου μπορούμε να τα συζητήσουμε ολόκληρες ώρες».

To Top