Ματθαίου: «Χρειάζεται 1 εκατομμύριο ως το τέλος του μήνα, κινδυνεύουμε να χάσουμε την κατηγορία!»

Δραματική ανάγκη για ρευστό έχει η ΠΑΕ Άρης, που χρειάζεται 1 εκατομμύριο ευρώ μέχρι το τέλος του Ιουλίου, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να μην συμμετάσχει στο ερχόμενο πρωτάθλημα! Ο Νικήτας Ματθαίου αποκάλυψε το μέγεθος του προβλήματος και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το μέλος του δ. σ. της ΚΜΑ και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, στο «Αθλητικό Metropolis»:

Αρχικά για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Άρης και για τη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί: «Τα πράγματα είναι τραγικά. Είμαι πολύ στενοχωρημένος και προβληματισμένος. Έχουμε συνέντευξη Τύπου, όπου θα ενημερώσουμε τον κόσμο για το πραγματικό πρόβλημα της ομάδας. Αυτό αρκεί μόνο για τη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, όπως και σε άλλες ομάδες. Δεν ξέρω αν μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση».

Για τις άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις των «κίτρινων»: «Το άμεσο πρόβλημα είναι η οφειλή προς το Δημόσιο που είναι γύρω στις 850.000 – 900.000 ευρώ. Έχουν γίνει και άλλες ρυθμίσεις εκτός από το 44, αλλά πρέπει να καταβάλουμε κάποια ποσά γιατί θα υπάρχει πρόβλημα. Ο Άρης χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα 1 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι μια σταγόνα στο ποτήρι που θέλουμε να γεμίσουμε. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Θα πρέπει να ενημερώσουμε με πάσα αλήθεια τον λαό του Άρη.
Έχουμε καθυστερήσει κάπως, που είναι φυσιολογικό με αυτά που βρήκαμε. Οι υποχρεώσεις που αντιμετωπίζει ο Άρης σήμερα είναι τρομακτικές. Δεν ξέρω πώς θα βρεθεί λύση. Φοβάμαι για το χειρότερο. Τελειώσαμε 3:30 ώρα χθες και ως τις 5:30 σκεφτόμουνα το τι θα γίνει. Με προβληματίζει η κατάσταση στον Άρη και εμπλέκομαι και εγώ με αστικές ευθύνες. Εγώ μπήκα για να εξυγιανθεί ο Άρης. Δεν είχα αφήσει ούτε ένα ευρώ χρέος όταν έφυγα. Τώρα ο Άρης είναι χειρότερα από τότε που είχα αναλάβει. Ο Άρης είναι πτωχευμένος. Πρέπει η αλήθεια να ειπωθεί στον κόσμο του Άρη».

Για το αν κινδυνεύει η συμμετοχή του Άρη στο πρωτάθλημα και για τη συνάντηση που έγινε με τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Το σενάριο να χάσει την κατηγορία ο Άρης είναι ένα σενάριο που παίζει πολύ. Θα πρέπει να βοηθηθούμε από κάποιες διατάξεις. Και οι υπόλοιπες 5 ΠΑΕ έχουν πρόβλημα συμμετοχής και απειλούνται. Ο Δεσύπρης με τον Αλεξανδρίδη συναντήθηκαν με τον Ιωαννίδη και μας είπε ότι αργούμε για να γίνουν κάποια πράγματα. Το Δημόσιο θέλει εγγυήσεις και δεν ξέρω ο Άρης τι εγγύηση έχει να δώσει.
Καταστροφολογώ αυτή η στιγμή, παρότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Τα άτομα που είναι εδώ πρέπει να έχουν γνώση. Ο Άρης για να εισπράξει κάποια χρήματα από κάποιον κρατικό οργανισμό πρέπει να εγγυηθεί για τα χρήματα αυτά. Είναι μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει σήμερα πρέπει να εγγυηθούμε κάποια πράγματα για να προεισπράξουμε κάποια χρήματα. Αυτό μας είπε ο κ. Ιωαννίδης».

Για την έκκληση του Δεσπύρη, ο οποίος τόνισε χθες να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν οι άνθρωποι της ομάδας: «Δεν το έχω ακούσει. Αν σήμερα νομίζει ότι υπάρχουν άτομα να διαθέσουν αυτό το ποσό να γίνει. Να γίνει χθες και όχι σήμερα Συμφωνώ με τον κ. Δεσύπρη».

Για το αν πρέπει να παραμείνει στην ομάδα ο Αντώνης Ζαμπέτας από τη στιγμή που μετείχε σε όλες τις τελευταίες διοικήσεις: «Όταν ένα μέλος έχει περάσει από μια διοίκηση που παρουσίασε βάρος στην ομάδα είναι απόφαση της ΓΣ για να μπορέσουν να δούνε τι θα γίνει με την περίπτωσή του. Θα παρθεί ομόφωνη απόφαση από την ΓΣ της Λέσχης και των μελών της».

Στον επίλογό του είπε: «Περιμένω να δω τι θα γίνει. Από εδώ και πέρα τα λεφτά είναι πολλά και δεν υπάρχουν. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι γίνεται. Θα πρέπει να συσσωρευτεί και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δώσουμε ζωή στην ομάδα».

To Top