ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ματιές» Άρη στους παίκτες του Ηφαίστου που αποχωρεί από την Basket League

Η επικείμενη αποχώρηση του Ηφαίστου Λήμνου από την Basket League αποτελεί μία δυσάρεστη εξέλιξη για το ελληνικό μπάσκετ. Ωστόσο, δημιουργεί και περισσότερες επιλογές στην μεταγραφική αγορά για τις υπόλοιπες ομάδες.

Τη φετινή σεζόν που (δεν) ολοκληρώθηκε ο Ήφαιστος, διαθέτοντας ένα αξιόλογο ρόστερ ήταν στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Προμηθέα και το Λαύριο. Εφόσον η ομάδα αποχωρήσει οριστικά από την Basket League, όπως φανερώνουν και οι εξελίξεις με την οικογένεια Μπούμπουρα, τότε οι 13 παίκτες του ρόστερ θα αναζητήσουν αλλού την καριέρα τους.

Ο Άρης ρίχνει «ματιές» στο ρόστερ του Ηφαίστου, με τον Σάββα Καμπερίδη να έχει συνεργαστεί με αρκετούς παίκτες της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια στον Άρη. Το παρελθόν των Τσαϊρέλη, Μούρτου, Χαριτόπουλου και Πελεκάνου είναι έντονο στους «κιτρινόμαυρους», ο Καμπερίδης εκτιμάει τους συγκεκριμένους παίκτες και δεν αποκλείεται να υπάρξει κρούση σε κάποιους εξ αυτών για να έχουν «ειδικούς» ρόλους στην ομάδα.

Εξάλλου, ο κόουτς του Άρη θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο και με ταλαντούχους αλλά και με έμπειρους παίκτες, να υπάρχει οικογενειακό κλίμα και «δυνατά αποδυτήρια», με τους παίκτες αυτούς να γνωρίζουν πολύ καλά το περιβάλλον του Άρη.

Πέρα των προαναφερθέντων -Τσαϊρέλης και Μούρτος έχουν αιτηθεί την κατάπτωση της εγγυητικής της ΚΑΕ Άρης για οφειλές στο πρόσωπό τους- στον Ήφαιστο πρωταγωνίστησαν φέτος οι Τζέρι Σμιθ (1,88 – 32, 12π. – 2,5ασ.) και Σον Έβανς (2,03 – 31, 10,6π. – 9,3ριμπ.) τους οποίους ο Άρης θα μπορούσε να εντάξει στο δυναμικό του ακόμα και με ενεργό το ban, ενώ υπάρχουν και οι πιο… νεαροί Έλληνες Δημήτρης Σταμάτης και Γιώργος Διαμαντάκος.

To Top