Ματσόν: “Ο Λίνος έχει μεγάλη ποιότητα”

Σήμερα το βράδυ θα αναμετρηθεί η Μπιέλα με τη Βενέτσια, θα παίξουν αντιμέτωποι ο Αντρέα Ματσόν και ο Λίνος Χρυσικόπουλος! Για τον 19χρονο φόργουορντ μίλησε ο Ιταλός τεχνικός σε ιταλικά ΜΜΕ με κολακευτικά σχόλια και για τα στοιχεία που είχε διακρίνει όταν ο Χρυσικόπουλος ήταν ακόμα 15 ετών!

Σε δηλώσεις που έκανε στο σάιτ “pianetanews.com” ο Ματσόν ρωτήθηκε για τον Λίνο Χρυσικόπουλο, γιατί οι Ιταλοί θεωρούν πως ο πρώην τεχνικός του Άρη τον “ανακάλυψε”. Μάλιστα στο δημοσίευμα οι Ιταλοί αναφέρουν πως παρά την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα ακόμα βγαίνουν παίκτες σε αντίθεση με την Ιταλία.

Ο Ματσόν τόνισε αρχικά πως “η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν ίδιες δυσκολίες, με μια πολιτική κρίση που είχε αντίχτυπο και στην προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Δύο χώρες που κέρδισαν (στο μπάσκετ) την δεκαετία του ’80, επειδή (οι ομάδες) είχαν μεγάλη οικονομική δυνατότητα. Υπήρχαν όμως και εξαιρετικοί προπονητές στα τμήματα υποδομής, δάσκαλοι του μπάσκετ. Μου έρχεται στο μυαλό ο Φεντερίκο Ντάνα της Μπιέλα, ο Μεσίνα, ο Σκαριόλο, ο Κονσολίνι, ο Μπαρντίνι στο Μέστρε, δάσκαλοι που κυνηγούσαν τα μικρά παιδιά” και αναφέρθηκε στον Λίνο: “Χρυσικόπουλος; Είχα επισημάνει τα χαρακτηριστικά προσπαθώντας να… ψαρέψω τον Παπαλουκά στην ελληνική Α2. Ο Λίνος έχει μεγάλη ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι, έχει πολύ μεγάλο άνοιγμα χεριών. Η Μπιέλα έκανε τεράστια επένδυση”.

Ο Λίνος είχε παραδεχτεί πως… φοβόταν τον Ματσόν. “Το είπα, ο προπονητής είναι πρόσωπο που πρέπει όλοι να σέβονται, ακόμα πιο πολύ σε μεγάλες ομάδες όπως ο Άρης. Όπως έλεγε και ο Νερεό Ρόκο οι προπονητές είναι σαν τους ταυρομάχους! Απαιτείται να είσαι σκληρός. Ο Λίνος έχει μεγάλη ποιότητα, εμείς θέλαμε να τον βάλουμε να παίξει πλέι μέικερ παρά το ύψος του. Στο επίπεδο των παίδων, εφήβων κουβαλούσε τη μπάλα, στην ανδρική ομάδα τον βάζαμε να παίξει σμολ φόργουορντ”.

To Top