Μαυρωτάς: «Χρειάζεται ένα “σχέδιο Μάρσαλ” στον αθλητισμό»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, με ανάρτηση του προτείνει ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για τον αθλητισμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κορονοϊός έχει βάλει στον πάγο όλη την ανθρωπότητα με τον αθλητισμό να μην αποτελεί εξαίρεση. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, με ανάρτηση στο twitter τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει ένα πλάνο βοήθειας, ένα σχέδιο Μάρσαλ και για τον αθλητισμό.

«Δυστυχώς & ο αθλητισμός θα “γονατίσει” απ’τον κορονοϊό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Και δεν μιλάω για την κορυφή της πυραμίδας,αλλά για τη βάση. Τα σωματεία θα χρειαστούν στήριξη για να ξανασταθούν στα πόδια τους ώστε ν’αθλούνται τα παιδιά. Ένα σχέδιο Μάρσαλ & για τον αθλητισμό», ανέφερε ο κ. Μαυρωτάς.

Για όσους δεν γνωρίζουν το σχέδιο Μάρσαλ ήταν η οικονομική ενίσχυση κρατών της ευρωπαϊκής ηπείρου, αποκύημα της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και της αντίληψης ότι η επικράτηση του κομμουνισμού θα αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντα και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επρόκειτο για οικονομική βοήθεια που χορηγήθηκε σε χώρες της Ευρώπης. Αποσκοπούσε αφενός στην τόνωση των οικονομιών τους, (που με σημαντικά δάνεια χρηματοδότησαν έτσι τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο αγορές τους) και αφετέρου, εξυπηρετούσε άμεσα την αμερικανική εξωτερική πολιτική, που επιθυμούσε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περιέλθουν οι χώρες αυτές, εξαιτίας ανέχειας, στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης.

To Top