Μαφιόζικη επίθεση κατά του δημοσιογράφου Σωτήρη Βετάκη!

Tο θράσος και η αλητεία έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Ο δημοσιογράφος των Νέων, Σωτήρης Βετάκης, δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιου του!

Ο επί 25 χρόνια μπασκετικός ρεπόρτερ για θέματα του Παναθηναϊκού, οδηγούσε στη Γλυφάδα, όταν άγνωστος του ζήτησε πληροφορίες για μία οδό. Όταν άνοιξε το παράθυρο για να απαντήσει, δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο και συνέχεια στο σώμα και όλα αυτά μπροστά στον ανήλικο γιο του, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Ο Σωτήρης Βετάκης πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το απεχθές περιστατικό, ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε νοσοκομείο της περιοχής, καθώς από τα βάναυσα χτυπήματα, έχουν σπάσει τα δόντια του και έχει μώλωπες στο πρόσωπο.

Ο δημοσιογράφος καταγγέλει ότι τις προηγούμενες μέρες είχε δεχτεί «περίεργα» τηλεφωνήματα στο σπίτι του, για παραδόσεις δεμάτων και άλλων «δώρων».

Το δυσκολότερο έργο του ίδιου του Βετάκη και της οικογένειάς του βέβαια, είναι να πείσουν τον γιο τους, ότι «ο μπαμπάς, στην Ελλάδα του 2014, έφαγε ξύλο επειδή δεν ήξερε πού είναι ο δρόμος…».

Το λόγο πλέον έχουν οι νόμοι, που επιτέλους πρέπει να δράσουν! Εξάλλου, ο Βετάκης είναι το τελευταίο θύμα σε μια μακρά λίστα δημοσιογράφων που έχουν δεχθεί επιθέσεις εντός και εκτός γηπέδων. Μάλλον και οι υπόλοιποι (Τομαράς, Καλκαβούρας, Φ. Συρίγος κλπ κλπ) δεν ήξεραν τον δρόμο…

Πηγή: gazzetta.gr

Κοινή ανακοίνωση ΠΣΑΤ – ΕΣΗΕΑ

Εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση των διοικητικών συμβουλίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών: “Η επίθεση στο Σωτήρη Βετάκη, μία ακόμη επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας

Κάθε όριο ξεπέρασαν οι τραμπούκοι, οι οποίοι θέλουν να κάμψουν τις ελεύθερες φωνές της ενημέρωσης. Δρώντας προφανώς στις εντολές των αφεντικών τους, δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν απρόκλητη και ωμή βία κατά του συναδέλφου Σωτήρη Βετάκη, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητο του με συνεπιβάτη τον εννιάχρονο γιό του.

Δύο άγνωστοι «φουσκωτοί» επιτέθηκαν και χτύπησαν με σιδηρογροθιές τον συνάδελφο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ο συνάδελφος αναγκάστηκε να δώσει μάχη με τους δύο «φουσκωτούς» για να αποφύγει τα χειρότερα. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια του ανήλικου γιού του, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλο σοκ. Κατά την απομάκρυνση τους, μάλιστα, οι «περήφανοι για το έργο τους» και σίγουροι ότι έπιασε τόπο απείλησαν τον συνάδελφο με τη φράση «πάρτα για αυτά που γράφεις».

Τα Διοικητικά Συμβούλια του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταδικάζουν την επίθεση που δέχθηκε ο Σωτήρης Βετάκης και τονίζουν ότι οι πράξεις αυτού του τύπου στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στη θλιβερή αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών, που έχουν σημειωθεί κατά αθλητικών συντακτών με… δυστυχώς αυξανόμενο ρυθμό την τελευταία τριετία.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ στέκονται στο πλευρό του συναδέλφου απαιτώντας, την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σε τέτοιου είδους πρακτικές και ενέργειες κατά αθλητικών συντακτών”.



To Top