ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

«Μαχαίρωσα δυο φορές τον φίλο του Άλκη» είπε στην απολογία του ο 9ος κατηγορούμενος

Με την απολογία του ένατου εκ των δώδεκα κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Ο 26χρονος, που κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, είπε ότι μαχαίρωσε δύο φορές τον φίλο του Άλκη και σημείωσε ότι δεν είδε κανέναν πάνω από τον 19χρονο, όταν τον εντόπισε στο πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας.

Ο νεαρός αναφέρθηκε στα όπλα που έφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, καθώς και αυτά που υποστηρίζει ότι είδε και έκανε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Ό,τι και να πω είναι ανούσιο. Τα λόγια μπροστά στον θάνατο ενός νεαρού παιδιού δεν έχουν σημασία. Έχω βιώσει και εγώ πρόσφατα μια απώλεια (σ.σ. της μητέρας του). Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια Καμπανού και τους φίλους του Άλκη», είπε ξεκινώντας την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος σημείωσε ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη ενάμιση χρόνο πριν το περιστατικό και πρόσθεσε ότι πήγαινε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ καθώς είχε γνωστούς.

Αναφερόμενος στους υπόλοιπους 11, είπε πως φίλοι του ήταν ο 1ος και ο 12ος από τους κατηγορούμενους και ότι τους άλλους τους γνώριζε φυσιογνωμικά.

Η απόφαση για την επίθεση

«Τελείωσα τη δουλειά μου, πήγα στο σπίτι μου και είπα να πάω στον σύνδεσμο για ποτό. Με πήρε ο 12ος να με ρωτήσει αν θα κάνουμε κάτι και του είπα να έρθει κι αυτός από εκεί και βλέπουμε. Πήρα τη μπίρα μου. Επικρατούσε μια φασαρία για το περιστατικό που έγινε στο Ωραιόκαστρο. Εκείνοι που είχαν επιτεθεί είχαν τσεκούρια, μεγάλα σπαθιά και κυνήγησαν κάποια παιδιά στο σχολείο», είπε.

«Αυθόρμητα είπα κι εγώ ότι θα έρθω Χαριλάου. Όταν ήρθε ο 12ος τον ρώτησα αν μπορεί να βάλει αμάξι για να πάμε και συμφώνησε. Μπροστά πήγε με το αυτοκίνητο ο πρώτος γιατί ήξερε την περιοχή», είπε μεταξύ άλλων.

«Εγώ πήρα ένα μαχαίρι από τον σύνδεσμο. Είναι καράμπιτ. Έχει μια ανοιχτή παπουτσοθήκη στον χώρο και έχει μαχαίρια. Πήγα εκεί και πήρα το πιο μικρό που είδα. Το θεώρησα ακίνδυνο τότε γιατί ήταν αυτό με τη μικρότερη λάμα», ανέφερε.

«Έχω την εντύπωση ότι είδα κι άλλους να παίρνουν αντικείμενα. Είδα ένα ξύλο κι έναν κόκκινο λοστό. Το ξύλο το είχε ο 11ος», πρόσθεσε.

Δεχόμενος ερωτήσεις για τα όσα είπε στην ανακρίτρια, είπε πως ήταν σε σύγχυση. «Είχε πεθάνει ένα παιδί δεν μπορούσα να βάλω τα πράγματα σε μια σειρά», είπε.

«Θεώρησα ότι ίσως μας περιμένουν»

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε ακόμα στην απόφαση να πάρουν αντικείμενα από τον σύνδεσμο.

«Επειδή είχε γίνει ένα συμβάν, θεώρησα ότι ίσως μας περιμένουν, για αυτό πήρα και το μαχαίρι. Οι άλλοι είπαν “αποκλείεται, είναι πολύ αργά”. Συνηθίζεται όταν γίνεται ένα περιστατικό αυτοί που το κάνουν να περιμένουν μετά», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Πώς περιέγραψε την επίθεση

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως φτάνοντας στο σημείο είδε τον 2ο κατηγορούμενο να βγαίνει από το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός του τρίτου οχήματος, στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος, έστριψε απότομα αφού προσπέρασε το δεύτερο αυτοκίνητο.

«Εμείς είδαμε μια παρέα ατόμων στα σκαλιά. Είπαμε στον 12ο ότι έχουν σταματήσει για αυτούς και να σταματήσει και αυτός. Άνοιξαν οι πόρτες, η δικιά μου και οι δύο πίσω. Ο 10ος ήταν μπροστά μου, τον 11ο δεν τον είδα. Το μαχαίρι το είχα στην τσέπη μου. Δεν άκουσα κάτι ούτε να ρωτάνε για ομάδες. Είδα απλά ένα κράνος να χτυπάει τον 2ο. Εγώ είχα το κράνος μου στο αμάξι, αλλά όχι στη συμπλοκή. Από εμάς είχε κράνος και ο 11ος, τον είδα να το φοράει», πρόσθεσε.

«Όταν άρχισε η συμπλοκή ο 10ος ήταν σχετικά κοντά, εγώ πιο πίσω. Τον είδα να ανοίγει το δρεπάνι και να χτυπάει έναν που ήταν πάνω στο τοιχάκι και προσπαθούσε να φύγει», είπε ο 26χρονος.

«Εγώ προσπέρασα τον 10ο και τον 2ο και πήγα από τα δεξιά του. Είχα βγάλει το μαχαίρι και μαχαίρωσα δύο φορές. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα. Τώρα είμαι σίγουρος. Ήταν ο φίλος του Άλκη», ανέφερε.

«Τον χτύπησα δύο φορές στο αριστερό πόδι λίγο πάνω από το γόνατο. Η δεύτερη ήταν πιο ψηλά. Εκείνη τη στιγμή κάποιος με πέρασε, ένιωσα ένα σκούντημα. Τον είδα να τρέχει προς την Πλαστήρα και τον κυνήγησα κι εγώ εκεί μέχρι τη γωνία με Γαζή», είπε.

Ο 26χρονος πρόσθεσε πως μετά γύρισε ξανά προς το σημείο της επίθεσης και είδε τον 11ο που φορούσε κράνος στα σκαλιά να χτυπά με το ξύλο ένα άτομο.

«Μέχρι να χτυπήσει δύο φορές είχα φτάσει κι εγώ. Τον προσπέρασα, έφτασα πάνω, έπιασα τον 2ο από τον ώμο και φώναξα “τελείωσε, πάμε, πάμε”. Με την άκρη του ματιού μου αστραπιαία είδα ένα παιδί κάτω στο πεζοδρόμιο. Ήταν μόνος του. Δεν είδα άτομα πάνω του», πρόσθεσε.

«Μετά από τόσες αναδρομές έχω καταλήξει ότι τα πράγματα έγιναν έτσι. Τα είχα μπερδέψει στην απολογία μου. Είχε μόλις πεθάνει ένα παιδί, δεν ήξερα αν το χτύπησα εγώ. Η μητέρα μου ήταν έξω κι έκλαιγε. Στην ανακρίτρια τα είπα χρονικά όλα λάθος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την απολογία του 10ου κατηγορούμενου.

Πηγή: voria.gr

To Top