ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαχητής και χωρίς άγχος! Επιστροφή στα πλέι οφ για τον Άρη πέντε χρόνια μετά κόντρα στον Παναθηναϊκό (19.30, PRESSARIS LIVE)

Μαχητής και χωρίς άγχος! Επιστροφή στα πλέι οφ για τον Άρη πέντε χρόνια μετά κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αντιμετωπίζει σήμερα στις 19:30 (ΕΡΤ3-Κορομηλάς-Πιτσίλκας-Φάκαρος) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες και η δεύτερη αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τρίτη 24/05, στις 19:30, στο «Nick Galis Hall».

Ο Άρης ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του με μία μεσημεριανή προπόνηση. Πλην του Γιάννη Σιδηροηλία, ο Γιάννης Καστρίτης είχε στη διάθεσή του όλους τους υπόλοιπους παίκτες.

Ο Αρης θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό, αλλά οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος του! Το “ταξίδι” συνεχίζεται, όμως, και έχει μεγάλη αξία γιατί αυτή η ομάδα πάλεψε με θεούς και δαίμονες. “Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα επιστρέφει στα πλέι οφ μετά από πέντε χρόνια. Ήταν μεγάλο το διάστημα της απουσίας για ένα μέγεθος όπως ο Άρης. Απέναντί μας έχουμε τον Παναθηναϊκό. Όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του αντιπάλου. Εμείς θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν, δείχνοντας το μαχητικό πρόσωπο που παρουσιάζουμε όλη τη χρονιά, είτε εντός, είτε εκτός έδρας” σχολίασε ο Σταύρος Σχίζας χαρακτηριστικά, ενώ ο Δημήτρης Βαρβούνης συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη συμπλήρωσε:

“Τα πλέι οφ ξεκινούν για την ομάδα μας. Ένας στόχος τον οποίο σίγουρα δεν είχαμε θέσει στην αρχή της χρονιάς. Η ομάδα μπαίνει στην ποστ σίζον για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, με ρεκόρ νικών πενταετίας (11) και η χρονιά θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη. Έχουμε μία πικρία μέσα μας, που δεν κατακτήσαμε μία καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια. Παρόλα αυτά, στη ζωή συνήθως παίρνεις αυτό που σου αξίζει και γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε ικανοποιημένοι”.

Ο Άρης έκλεισε την κανονική περίοδο με την ήττα στην Πάτρα από τον Απόλλωνα, αποτέλεσμα που τον περιόρισε την 7η θέση. Μοιράστηκε με τον Κολοσσό και την ΑΕΚ το δεύτερο καλύτερο, εντός έδρας ρεκόρ (9-3) αλλά και με τον Ιωνικό και τον Απόλλωνα το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ (2-10).

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ένα σερί πέντε νικών, για να φτάσει τελικά σε ρεκόρ 22-2. Τερμάτισε στη 2η θέση για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17 και συνολικά για 14η στην ιστορία του στη Stoiximan Basket League. Παράλληλα μοιράστηκε με τον Ολυμπιακό το καλύτερο, εντός έδρας ρεκόρ (11-1).

Διαιτητές:  Κορομηλάς-Πιτσίλκας-Φάκαρος (Παυλόπουλος)

 

To Top