Μαύρη ημέρα για την ιστορική Βαλερένγκα: Υποβιβάστηκε μετά από 22 χρόνια!

Μαύρη ημέρα για την ιστορική Βαλερένγκα! Οι «Bohemians», όπως είναι το παρατσούκλι τους, δεν κατάφεραν να βγουν νικητές από τα διπλά playoffs με αντίπαλο την Κρίστιανσουντ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποβιβαστούν από την πρώτη κατηγορία μετά από 22 σερί χρόνια παρουσίας.

Η Βαλερένγκα, μάλιστα, είχε νικήσει εκτός έδρας με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, αλλά η Κρίστιανσουντ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ στη ρεβάνς και να οδηγήσει το ζευγάρι στα πέναλτι. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι είχαν 5/5, με τον Μπορτσγκρέβνικ να αστοχεί στο τελευταίο των γηπεδούχων και να τους… υποβιβάζει!

Ο υποβιβασμός της ιστορικής νορβηγικής ομάδας θα έχει ως αποτέλεσμα τη νέα σεζόν στην Eliteserien να υπάρχει μόνο ένας σύλλογος από το Όσλο στην πρώτη κατηγορία, η KFUM!

Η Βαλερένγκα, που ιδρύθηκε πριν από 110 χρόνια, έχει κατακτήσει 5 φορές το πρωτάθλημα (1965, 1981, 1983, 1984, 2005) και άλλες 4 το Κύπελλο (1980, 1997, 2002, 2008).

Έχει αγωνιστεί σε Champions League (και Κύπελλο Πρωταθλητριών) και γενικότερα είχε γράψει ευρωπαϊκές παρουσίες κατά το παρελθόν, ενώ τη σεζόν 1998/99 έφτασε στα προημιτελικά του UEFA όταν και αποκλείστηκε από την Τσέλσι.

Από τη Βαλερένγκα έχουν περάσει αρκετοί παίκτες κατά το παρελθόν, όπως ο Γκίας Ζαχίντ που έπαιξε στον Παναθηναϊκό, ο Βίνταρ Ορν Κιάρτανσον, αλλά και οι σπουδαίοι Τζον Κάριου, Τόρε Άντρε Φλο.

Βαλερένγκα: Μαύρη ημέρα για την ομάδα, υποβιβάστηκε μετά από 22 χρόνια! 

 

To Top