Μείζον πολιτικό θέμα το ταξίδι του Αρειανού βουλευτή στη Γάζα!

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει γύρω από την απόφαση του Αρειανού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και ενός ακόμα συναδέλφου του να συμμετέχουν στο ανθρωπιστικό ταξίδι προς την Γάζα με το πλοίο Estelle! Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα!

Όπως ενημέρωσε το “news247.gr” “σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως ζήτησε από την ισραηλινή πρεσβεία να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα όλων των μελών του πληρώματος του Estelle.

Στο τηλεφώνημα, που όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα ότι κατέστησε σαφές στην ισραηλινή πρεσβεία πως για οτιδήποτε κακό συμβεί στην ελληνική αποστολή θα ευθύνεται η ισραηλινή κυβέρνηση.

Η επικοινωνία των δύο ανδρών με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών ήρθε να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία προέτρεπε τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην αποστολή του “Estelle”.

Το μήνυμα Τσίπρα για το “Estelle”

Με δύο βουλευτές του κόμματος να βρίσκονται στο πλήρωμα του “Estelle”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να κομίζεται από την Ελλάδα, που παλεύει όπως ανέφερε για αξιοπρέπεια και δημοκρατία, το μήνυμα της αλληλεγγύης σε έναν άλλο λαό.

“Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια των θαλασσοπόρων της ειρήνης και της αλληλεγγύης του ιστιοφόρου Estelle.

Αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτή την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δύο μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, δύο βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κι έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία δύο γνήσιοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, που εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία, να κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε έναν λαό που εδώ και χρόνια περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία.

Γνωρίζω ότι οι αντίπαλοι της ειρήνης έχουν όπλα ισχυρά. Οι αγωνιστές της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών έχουν ένα όπλο ακόμα πιο ισχυρό από όλα τα οπλικά τους συστήματα, την αλληλεγγύη” ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

 

To Top