Μείωση στο μπάτζετ 25% λόγω του άρθρου 99!

Οι υποχρεώσεις του άρθρου 99 θα οδηγήσουν σε μείωση του μπάτζετ κατά 25% όπως τόνισε ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος, Χρήστος Γαλιλαίας.

Ο κ. Γαλιλαίας τόνισε σε δηλώσεις του στον “Αρένα” αρχικά για τις σημερινές συναντήσεις: “Είναι πολύ κρίσιμες οι σημερινές συναντήσεις. Θα γίνει μια λεπτομερής ανάλυση και παρουσίαση των δεδομένων από τους νομικούς. Πρέπει να δούμε τι μας ξημερώνει”.

Για τα χρήματα που θα χρειάζονται για την εξόφληση των δόσεων του άρθρου 99: “Ίσως να μας πουν το νούμερο οι νομικοί, αλλά οι ενδείξεις λένε πως θα χρειάζεται ένα ποσό της τάξεως των 500.000 ευρώ για 4-5 χρόνια. Κι αυτό, αν γίνει πραγματικότητα ένα “κούρεμα”. Και όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με μείον 500.000 ευρώ τη σεζόν. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να γελάνε με αυτά τα χρήματα, αλλά για εμάς είναι πολύ σημαντικά. Αρκεί να αναλογιστείτε πως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά φέτος ήταν 120.000 ευρώ”.

Για την ενημέρωση στους μετόχους της ΚΑΕ Άρης και την όποια βοήθεια μπορούν να προσφέρουν: “Οι μέτοχοι έχουν βάλει πολλά χρήματα εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορείς να τους πεις κάτι. Θα ζητήσουμε όμως τη στήριξή τους, πέρα από το Aris Golden Club”.

Για το φετινό μπάτζετ αλλά και την μείωση που θα γίνει σε αυτό την επόμενη σεζόν: “Φέτος είχαμε το τέταρτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Α’1. Κάναμε επιπλέον προσθήκες με τους Πελεκάνο, Χαντ, Τσιάρα ώστε να είμαστε σίγουροι και να κάνουμε κάτι καλύτερο. Υπάρχουν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τον προπονητή, στο υπαλληλικό προσωπικό, τα ταξίδια. Οπωσδήποτε θα γίνει μια μείωση 25% περίπου του μπάτζετ, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και στις απαιτήσεις του άρθρου 99″.

Για τη σχέση με το Βαγγέλη Αγγέλου και το μέλλον του: “Υπάρχει μια σχέση αλληλοεκτίμησης, η διοίκηση τον στήριξε σε πολύ δύσκολες περιόδους. Υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων σε πολλά σημαντικά ζητήματα. Όταν όμως υπάρχουν οικονομικά και οικογενειακά ζητήματα, ο κάθε άνθρωπος κοιτάζει να διευθετήσει αυτά κυρίως. Σαν Αρειανοί θα στεναχωρηθούμε πολύ εάν αποχωρήσει, αλλά σαν άνθρωποι θέλουμε το καλύτερο δυνατό για αυτόν και την οικογένειά του”.

Για την οικονομική συνέπεια της ΚΑΕ: “Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Δε θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα στα οποία θα αποδειχθούμε ασυνεπείς. Θέλουμε να πηγαίνει μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική εποχή, το μόνο σημαντικό και ελπιδοφόρο που έχει η ομάδα είναι το τεράστιο brand name της, το οποίο όλοι διαπιστώσαμε και στην εκδήλωση για το Νίκο Γκάλη αλλά και στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο. Αποδείχθηκε πως είναι ένας “κοιμώμενος γίγαντας”.

Για το αν θα αγωνιστεί η ομάδα στο Eurocup: “Μακάρι να τα είχαμε όλα λυμένα και να λέγαμε πως θα βρούμε 150.000 για τα έξοδα που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Eurocup και να το κάναμε για το πρεστίζ αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αυτό είναι σίγουρο”.

 

To Top