Μείωση στο φόρο των δωρεών στους φορείς αλλά και στα ερασιτεχνικά σωματεία

Τι είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στη συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2020, για τη μείωση του φόρου στις δωρεές κατά 20% από 10%. Η πολιτική για τον αθλητισμό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Στις πολιτικές για τον αθλητισμό αλλά και την υλοποίηση των στόχων στον Τομέα Αθλητισμού αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στη συζήτηση στη Βουλή επί του Προϋπολογισμού του 2020.

«Ο «μαζικός αθλητισμός» αποτελεί προτεραιότητά μας και οι πολιτικές μας εστιάζουν στην ενίσχυση του θεσμού. Φέτος, για πρώτη φορά τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους ξεκίνησαν έγκαιρα. Για πρώτη φορά τα προγράμματα υλοποιούνται από τον Οκτώβριο και όχι μετά τα Χριστούγεννα, που ξεκινούσαν τις προηγούμενες χρονιές» ανέφερε ο Λευτέρης Αυγενάκης και συμπλήρωσε… «Υλοποιούμε 5.000 προγράμματα, όπου απασχολούνται 1.200 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής και συμμετέχουν 100.000 συμπολίτες μας. Και βέβαια δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο δρομικό αθλητισμό που με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε να διεισδύει σε όλη την κοινωνία».

Η μείωση στον φόρο των δωρεών

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στη μείωση του φόρου κατά 20% από 10% που ίσχυε, επί των ποσών δωρεών προς τους φορείς, που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Το συνολικό ποσό των δωρεών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 5% του συνολικού φορολογητέου εισοδήματος.

«Η διάταξη για την έκπτωση του φόρου των δωρεών κατά 20% δίνει ώθηση, κίνητρο και ενισχύει στην πράξη τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Φέρνει τα δεκάδες χιλιάδες σωματεία και των 48 αθλητικών ομοσπονδιών ακόμη πιο κοντά στους πολίτες, αλλά τους δίνει και τη δυνατότητα να λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής βιωσιμότητας, χωρίς να εξαρτώνται αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση».

Επίσης, σχολίασε και τη μείωση στον φόρο στα συμβόλαια των παικτών στο 22% από 45% για συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ. «Θέλω να εξάρω τη συνεργασία που είχαμε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο το προηγούμενο διάστημα για δύο πολύ σημαντικές διατάξεις που έγιναν νόμος του κράτους: Τη διάταξη για τη μείωση της φορολογίας των συμβολαίων αθλητών από 45% σε 22% και την αύξηση του ποσοστού έκπτωσης φόρου δωρεών για τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία.  Συνδέουμε έτσι την κοινωνία, τις τοπικές αλλά και τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις με τα ερασιτεχνικά σωματεία και προσφέρουμε τη δυνατότητα βοήθειας από την ιδιωτική πρωτοβουλία που χρειάζονται» είπε.

Μείωση φόρου και στα ερασιτεχνικά σωματεία

Στη μείωση του φόρου κατά 20% εντάχθηκαν για πρώτη φορά και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί προϊόν συνεργασίας ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Η Κυβέρνηση ενισχύει κατ’ αυτό τον τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, προσβλέποντας στην περαιτέρω ανάπτυξή του, και δημιουργώντας επιπλέον κίνητρα χρηματοδότησής του από τον ιδιωτικό τομέα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την πρόσφατη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια που συνάπτουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες (ΑΑΕ), υλοποιείται η πρώτη φάση στήριξης, με μέτρα τέτοιου είδους, προς το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ΓΓΑ.

To Top