Μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του Άρη! “Εφυγε” ο Παναγιώτης Σπύρου

Ένα εξέχων μέλος του Άρη, ο Παναγιώτης Σπύρου «έφυγε» πριν από λίγη ώρα, αφήνοντας φτωχότερη την κιτρινόμαυρη οικογένεια…

Ο Σπύρου ένας εκ των κορυφαίων καρδιοχειρουργών της Ελλάδας, έχοντας διατελέσει πρόεδρος τόσο στο μπάσκετ, όσο και στο ποδόσφαιρο του Άρη, «έσβησε» σε ηλικία 77 χρόνων από ανακοπή καρδιάς, αφού προηγουμένως επί μεγάλο χρονικό διάστημα ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα υγείας.

O Σπύρου ως καρδιοχειρούργος άνοιξε το δρόμο των μεταμοσχεύσεων καρδιάς στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας (εγκεφαλική ανεπάρκεια) και είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον νοσηλευόταν στην κλινική Euromedica.

Με τον πρόσφατα εκλιπόντα “πατριάρχη” του κιτρινόμαυρου μπάσκετ Ανέστη Πεταλίδη διατηρούσε δεσμούς φιλίας επί σειρά ετών. Έχει μείνει στην ιστορία, η υπόθεση με τον Ουόλτερ Μπέρι, επί προεδρίας Σπύρου στον Άρη.

“Ιστορική έχει μείνει εκείνη τo 1992 η διαπραγμάτευση και η απίστευτη συμφωνία με τον εκπληκτικό Μπέρι, εκ των κορυφαίων Αμερικανών που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και τον Άρη. Ο “Truth”  ταξίδευσε στη Θεσσαλονίκη με τον μάνατζερ του Τζόελ Μπελ. Το παρακάτω συμβάν έχει μείνει αξέχαστο στους διοικούντες των κιτρίνων: η κουβέντα για το συμβόλαιο διαρκούσε… αμέτρητες ώρες, με τον Σπύρου να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του διαρκώς για τις αυξανόμενες απαιτήσεις του Μπελ, που ικανοποιούσε διαρκώς ο Πεταλίδης. Κάποια στιγμή ο Σπύρου είπε: « Καλά, ρε Ανέστη, όλα αυτά ποιος θα του τα πληρώσει και θα του τα κάνει;» Ο Πεταλίδης απάντησε κοφτά: «Κανείς… Μήπως θα τα πάρει όλα αυτά;», όπως σημείωνε πρόσφατα σε σχετικό άρθρο ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Προς το παρόν δεν έχει οριστεί η ημέρα της κηδείας του. Υπάρχουν σκέψεις να γίνει την Τετάρτη, προκειμένου να έρθουν από την Αμερική συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος.

To Top