Σπουδαία η Λίβερπουλ, 3-2 την Σίτι και «αγγίζει» τον τίτλο!

Ο «νόμος» του «Άνφιλντ» μίλησε και η Λίβερπουλ έκανε μια μεγάλη νίκη στην έδρας της επικρατώντας με 3-2 επί της Μάντσεστερ Σίτι!

Οι «κόκκινοι» μένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 77 βαθμούς και με τέσσερις νίκες στα τέσσερα επόμενα ματς που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν, η Λίβερπουλ θα είναι πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια!

Με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ είναι 15 αγώνες αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ, το οποίο αποτελεί το καλύτερο σερί στο πρωτάθλημα!

Με την έναρξη του ματς η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη και έκανε το δυναμικό ξεκίνημα που κάνει πάντα στους αγώνες.

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6΄με τον Στέρλινγκ, με εξαιρετικό γκολ του νεαρού Άγγλου, έπειτα από πάσα του Σουάρες. Μέσα στο κατάμεστο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ έκανε το παιχνίδι της και προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις για ένα γκολ. Ο Τζο Χαρτ έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Τζέραρντ στο 26΄ και μέσα στο ίδιο λεπτό μετά ο Σκρτελ έκανε το 2-0.

Στο 42΄ ο Κουτίνιο σούταρε άουτ και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου η Σίτι κυνήγησε ένα γκολ για να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Μεγαλύτερη της φάση ήταν στο 44΄ με τον Στέρλινγκ και τον Τζόνσον να διώχνουν με κεφαλιές πάνω στην γραμμή και τον Μινιολέ να διώχνει το σουτ του Φερναντίνιο στην εκπνοή του 45λέπτου.

Το δεύτερο ημίχρονο η Σίτι ισορρόπησε την κατάσταση και ισοφάρισε. Οι «πολίτες» μείωσαν σε 2-1 με τον Σίλβα στο 57΄ και άμεσα στο 63΄ με αυτογκόλ του Τζόνσον έγινε το 2-0, με την Σίτι να βάζει βάσεις για ανατροπή και να δείχνει πως έχει πλέον τον έλεγχο της αναμέτρησης, με την Λίβερπουλ να έχει αφήσει χώρους.

Οι «κόκκινοι» προσπαθούσαν να παίξουν πιο πολύ με αντεπιθέσεις και θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι στον Σουάρες για τράβηγμα από τον Κομπανί μέσα στην περιοχή. Η Σίτι… ήταν οδηγός και μπορούσε να κάνει το 3-2 με τον Σίλβα στο 76΄, ο οποίος πλάσαρε άουτ.

Η Λίβερπουλ όμως πήρε πάλι προβάδισμα στο σκορ με 3-2 στο 78΄, με εξαιρετικό τελείωμα του Βραζιλιάνου. Τα τελευταία δυόμιση λεπτά του αγώνα η Λίβερπουλ, έμεινε με 10 παίκτες μετά από απευθείας κόκκινη του Χέντερσον για μαρκάρισμα στον Νασρί. Στο τελευταίο λεπτό, ο Σκρτελ κάνει καθαρό πέναλτι διώχνοντας την μπάλα με το χέρι στην περιοχή της Λίβερπουλ, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι.

Με το τέλος της αναμέτρησης ο Τζέραρντ ξέσπασε στα κλάματα, αναγνωρίζοντας το πόσο κοντά είναι στο πρωτάθλημα η Λίβερπουλ.

Με αυτήν τη νίκη η Λίβερπουλ «έσβησε» το πλεονέκτημα της Μάντσεστερ Σίτι με τους δυο λιγότερους αγώνες και η σημαντικότερη αναμέτρηση για τους «κόκκινους» τώρα είναι αυτή με την Τσέλσι (27/04, 15:05).

πηγή: sentragoal.gr

To Top