Μεγάλος κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης η Γιουνάιτεντ λόγω Νις και Ράτκλιφ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η επόμενη σεζόν της βρίσκεται υπό μεγάλο κίνδυνο, αφού υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες ο αγγλικός σύλλογος να αποκλειστεί από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Λόγος, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και το μέρος της ιδιοκτησίας που κατέχει στη γαλλική Νις.

Η Νις βρίσκεται σε αρκετά καλή πορεία ώστε να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, κάτι που θα έβαζε σε σοβαρούς μπελάδες τους «Κόκκινους Διάβολους». Συγκεκριμένα, ο νέος κανονισμός της ΟΥΕΦΑ, αναφέρει πως δύο σύλλογοι που βρίσκονται κάτω από κοινή ιδιοκτησία δεν θα μπορούν να αγωνίζονται στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο 71χρονος δισεκατομμυριούχος αναμένεται, λοιπόν, να είναι αυτός που… έμμεσα θα μπει εμπόδιο στο μέλλον των ίδιων του των επενδύσεων. Αυτή τη στιγμή, η Νις βρίσκεται στην πέμπτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος με 43 πόντους, η οποία αν την κρατήσει, της εξασφαλίζει την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εάν και οι δύο ομάδες τερματίσουν σε θέση που τους δίνει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, τότε βάσει των κανονισμών της ΟΥΕΦΑ, τότε προτεραιότητα έχει ο σύλλογος που κατέχει την υψηλότερη κατάταξη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Σε περίπτωση, όμως, που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρει να κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας θα έπαιρνε αυτή το προβάδισμα, γεγονός που θα άφηνε την Νις στο Κόνφερενς Λιγκ.

Στο σενάριο που έχει τα δύο κλαμπ να τερματίζουν στην ίδια θέση στα πρωταθλήματά τους, τότε η Γιουνάιτεντ θα είναι και πάλι αυτή που θα βρεθεί στο Γιορόπα Λιγκ, εξαιτίας της θέσης της Αγγλίας στην κορυφή της «λίστας πρόσβασης» της ΟΥΕΦΑ.

To Top