ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγαλείο! Οπαδοί του Super 3 στην Εύβοια έδωσαν μάχες κατά των πυρκαγιών! (photos)

Οπαδοί του Super 3 βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών! Συγκεντρώθηκαν τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης. Πραγματικό μεγαλείο ανθρωπιάς.

Η σχετική ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρει:

“Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο του ΑΡΗ που προσφέρει καταλύματα και υπηρεσίες για τους πυρόπληκτους και μάζεψε πολλούς τόνους ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία με τη βοήθεια της ACS θα φτάσουν στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων σε διάφορες περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές.

Ήδη άτομα του συνδέσμου βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Β. Εύβοια βοηθώντας στο δύσκολο έργο του περιορισμού των πυργκαγιών σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, την Πυροσβεστική και άλλους εθελοντές που ήταν εκεί, κυριολεκτικά ξεχασμένοι από την πολιτεία.

Σύντομα θα ετοιμαστεί και δεύτερη αποστολή, αυτή τη φορά με οικοδομικά υλικά για τη στήριξη της ανοικοδόμησης των περιοχών που επλήγησαν. Όποιος αδελφός μπορεί να συνδράμει στο άμεσο μέλλον, είτε με οικοδομικά υλικά είτε ακόμα και με εθελοντική εργασία, ας επικοινωνήσει με τον σύνδεσμο.

Γιατί η αλληλεγγύη είναι κάτι παραπάνω από μία λέξη. Είναι ο δεσμός που μπορεί να κρατάει όρθια την κοινωνία στις μεγαλύτερες δυσκολίες της, όταν οι “αρμόδιοι” την έχουν παρατήσει.

Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Ή όπως έλεγε και ο Οδυσσέας Ελύτης:
“Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σα σημαία,
οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες.
Και ακολουθούσανε άντρες πολλοί, και γυναίκες, και λαβωμένοι με τον
επίδεσμο και τα δεκανίκια. Όπου έβλεπες άξαφνα στην όψη τους τόσες χαρακιές,
πού ‘λεγες είχανε περάσει μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα.”

ΑΡΗΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-SUPER 3”.

To Top