Μεγαλομέτοχος με 80,74% ο Μελισσανίδης στην ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι και τυπικά από χθες το απόγευμα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών με ποσοστό 80,74%.

Η χθεσινή Γενική Συνέλευση του σωματείου “Ένωση Φίλων ΑΕΚ”, που είχε τον έλεγχο του πλειοψηφικού πακέτου, αποφάσισε τη μεταβίβαση του 80,74% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη!

Πλέον η νέα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ διαμορφώνεται ως εξής: Το 80,74% των μετοχών περνάει σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, το 6,84% παραμένει στην “Ένωση Φίλων ΑΕΚ” και το 2,42% στον επιχειρηματία Στέργιο Γαντζούλα, ενώ φυσικά υπάρχει πάντα και το 10% που ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο.

Είχε δρομολογηθεί εδώ και καιρό, αφού η μέχρι σήμερα μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ οφειλόταν, κυρίως στα κωλύματα που υπήρχαν για τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας, όταν το 2014 είχε συσταθεί η νέα ΠΑΕ.

Τα κωλύματα αφορούν την εταιρική του συμμετοχή στην ΟΠΑΠ Α.Ε. που είχαν εκλείψει από τον Μάρτιο του 2019, με τον νέο αθλητικό νόμο, αλλά με τη διαφορά ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε επιχειρήσει να τα επαναφέρει με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης μόλις τον περασμένο Ιούνιο.

Πρόκειται για τροπολογία στην οποία η ΑΕΚ είχε αντιδράσει έντονα και την είχε χαρακτηρίσει “φωτογραφική, παρά το γεγονός ότι σε εκείνη τη χρονική στιγμή δεν της δημιουργούσε κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είχε κάνει τότε χρήση του νόμου Βασιλειάδη, όσον αφορά την παύση του κωλύματος που ίσχυε μέχρι και τον Μάρτιο του 2019, αφού ούτε διοικητική θέση πήρε επίσημα στην ΑΕΚ, ούτε μετοχές.

Τελικά ο Λευτέρης Αυγενάκης υπαναχώρησε στη Βουλή μερικές μέρες αργότερα και η συγκεκριμένη τροπολογία που αφορούσε το ασυμβίβαστο για όσους κατέχουν μετοχές σε στοιχηματική εταιρεία και σε ΠΑΕ αποσύρθηκε για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση προκειμένου ο Δημήτρης Μελισσανίδης να γίνει και τυπικά μεγαλομέτοχος της.

To Top