Μεγαλώνει η χωρητικότητα του ιστορικού «Palau Blaugrana»

Η έδρα της Μπαρτσελόνα μετά από αρκετά χρόνια θα αλλάξει μορφή. Το ιστορικό γήπεδο της Μπαρτσελόνα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την Euroleague μιας και η χωρητικότητά της δεν φτάνει καν τις 8.000 θέσεις (απαιτούνται σχεδόν 10.000), αλλά το όνομα του συλλόγου έχει επιτρέψει τα «στραβά μάτια».

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Πάντως το πήραν απόφαση στην ομάδα και θα αλλάξουν αρκετά πράγματα στο «Palau» μεταξύ των οποίων και τη χωρητικότητά του.

Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται εκσυγχρονισμός, όμως όπως μετέδωσε το «Rac 1» αυτό είναι κάτι το οποίο αποφασίστηκε. Οι εργασίες πάντως θα ξεκινήσουν το 2020.

Το κλειστό γήπεδο κατασκευάστηκε το 1971 και είχε αρχικά χωρητικότητα 5.696 θεατών, αλλά η εγκατάσταση αναδιαμορφώθηκε το 1994, για να ταιριάζει με την τρέχουσα χωρητικότητα 7.585. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, το γυμναστήριο φιλοξένησε διάφορα γεγονότα, μεταξύ των οποίων το ρόλερ χόκεϊ, το ταεκβοντό και το τζούντο. Η κύρια αίθουσα του γυμναστηρίου ανακαινίστηκε το 2016.

Στο γήπεδο αυτό τον Δεκέμβριο του 1987 ο Αυτοκράτορας Άρης είχε γράψει ιστορία. Ένα από τα πιο… εντυπωσιακά show του Νίκου Γκάλη! Οι Καταλανοί υποκλίθηκαν στον Αυτοκράτορα, με τον Γκάλη να οδηγήσει τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη μέσα στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”! Θέλετε αριθμούς; Ο Γκάλης σταμάτησε στους 45 πόντους με 19/27 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 7/7 βολές. Ασταμάτητος! Όπως συνήθως…

To Top