ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μελισσάς: “Σκληρή δουλειά και οικογενειακό κλίμα το μυστικό και για τη νέα σεζόν…”

Ο Πασχάλης Μελισσάς προχώρησε σε έναν «μίνι» απολογισμό της φετινής αγωνιστικής περιόδου, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε στο Σουφλί την περασμένη Κυριακή, ενώ ανέλυσε και τις διαφορές της Φούτμπολ Λιγκ, με την τρίτη κατηγορία, στην οποία αγωνίστηκαν φέτος οι “κιτρινόμαυροι”: 

«Ξεκινήσαμε μία χρονιά δύσκολη, λόγω της προηγούμενης αγωνιστικής αποτυχίας. Ήταν ένα επιπλέον βάρος στις πλάτες μας. Συσπειρωμένη η ομάδα, λειτούργησε σωστά μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να επιτευχθεί ο στόχος -όπως κι έγινε- όσο πιο γρήγορα. Νιώθουμε όλοι δικαιωμένοι από την απόφαση που πήραμε να έρθουμε να βοηθήσουμε τον Άρη».

Τι θα κρατούσες και τι όχι από την φετινή σεζόν στην Γ΄ Εθνική;

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να διαγράψουμε απολύτως τίποτα. Θα κρατήσουμε κάποια στοιχεία αγωνιστικά, αυτά που ζητάει ο προπονητής και τα δουλεύουμε μέχρι και σήμερα. Επίσης, το στοιχείο των αποδυτηρίων που ήμασταν μία οικογένεια και ευχαριστώ τα παιδιά που συμπεριφερθήκαμε, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Φαινόταν, άλλωστε, και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά πρέπει να παραμείνουν και την επόμενη χρονιά, αν θέλει η ομάδα να έχει μία ανάλογη πορεία με την ίδια κατάληξη».

Που εντοπίζεις τι διαφορές της Φούτμπολ Λιγκ με την Γ΄Εθνική, από τη στιγμή που πλέον έχει αγωνιστεί και στις δύο κατηγορίες;

«Αν θα μπορούσε να εστιάσει κανείς κάπου, θα ήταν κυρίως στους αγωνιστικούς χώρου, εκεί όπου φέτος διαπιστώσαμε ότι στην Γ΄ Εθνική είναι πολύ χειρότεροι. Επίσης, οι ομάδες της κατηγορίας που παίξαμε φέτος είναι πιο αδύναμες τόσο ποιοτικά, όσο και σε ρόστερ. Η Φούτμπολ Λιγκ είναι δύσκολο πρωτάθλημα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο Άρης δεν παύει να είναι Άρης, όμως, και θα πρωταγωνιστήσει και την επόμενη χρονιά. Δεν το συζητάμε. Αυτό είναι δεδομένο».

Σας έχουν επηρεάσει όλα τα εξωαγωνιστικά ζητήματα του τελευταίου διαστήματος;

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αποφύγουμε όλο αυτό, ούτε να το αλλάξουμε. Η δουλειά μας είναι καθαρά το αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε ήσυχοι, το χρέος μας το κάναμε και έχουμε την πεποίθηση ότι η ομάδα θα παίξει κανονικά στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο καθένας στην Ελλάδα μπορεί να πει ότι θέλει. Εμείς κοιτάμε τα δεδομένα. Τελειώσαμε με παραπάνω από 20 βαθμούς διαφορά».

Το δικό σου μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος;

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ που και την τελευταία αγωνιστική ήρθε να μας υποστηρίξει. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Το τελευταίο βήμα έγινε, τώρα περιμένουμε την έναρξη της επόμενης σεζόν για να γίνει το άλμα που θα στείλει την ομάδα στη φυσική της θέση, την Σούπερ Λίγκα».

To Top