ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Μελισσάς: “Όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή ο Άρης”

Ο Πασχάλης Μελισσάς μετά από πολλές παρουσίες σε SuperLeague και FootballLeague με τις φανέλες του Παναιτωλικού, του Ατρομήτου, του Εργοτέλη κ.α., ήρθε στον Αρη για να προσθέσει έξτρα εμπειρία στο υπάρχον υλικό και να καθοδηγήσει από την άμυνα την ομάδα.

Ο 34χρονος αμυντικός μέσος μίλησε στη «Μetrosport» στη Σερβία. Αναλυτικά:

Ένα πρώτο σου σχόλιο για τον ερχομό σου στον Αρη και το διάστημα της προετοιμασίας;

«Η πρώτη εικόνα που έχω σχηματίσει είναι θετική. Αντιμετώπισα μία πολύ ζεστή υποδοχή από τους ανθρώπους που περιβάλλουν την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, το τεχνικό τιμ. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα. Ξέρω που έχω έρθει, ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις».

Εμπεριείχε ρίσκο η απόφαση να έρθεις στον Αρη, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει;

«Κανένα ρίσκο. Αξίζει να περιμένεις για να αγωνιστείς στις μεγάλες ομάδες. Θα κάνουμε υπομονή μέχρι την οριστική απόφαση. Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε και το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι η σκληρή δουλειά».

Νιώθεις περισσότερες ευθύνες όντας από τους πιο έμπειρους παίκτες του ρόστερ;

«Στο ποδόσφαιρο δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά πώς το αντιλαμβάνεσαι και πώς θα ανταποκριθείς στις απαιτήσεις. Σαν πιο έμπειρος παίκτης, εγώ και άλλα παιδιά (βλ. Γεωργιάδης, Σαμαράς) θα κατευθύνουμε τους πιο νέους για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα αποπνέει υγεία».

Με τις μεταγραφές που έγιναν και θα γίνουν, ο Αρης θα ανταπεξέλθει στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής;

«Νομίζω ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει. Σκοπός μας όμως είναι ο πρωταθλητισμός. Εχουμε τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά κι αν βρεθεί η χημεία, τότε νομίζω θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

Σε ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως αυτό της Β’ Εθνικής ποια στοιχεία θα χρειαστεί η ομάδα;

«Επειδή ξέρω την κατηγορία τον σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι πρώτες πέντε αγωνιστικές. Εκεί αν κάνεις ένα σερί αποκτάς αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, συν ότι ξεκολλάς από τις υπόλοιπες ομάδες. Επίσης, θέλει ρόστερ με βάθος για να υπάρχουν οι επιλογές που θα συμπληρώνουν την ενδεκάδα».

Η παρουσία του Μπάμπη Τεννέ σε συνδυασμό με την εμπειρία του, θα παίξει ρόλο;

«Εχει μία μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο και ειδικά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, όπου στις περισσότερες ομάδες που δούλεψε τις έβγαλε κατηγορία. Είναι σημαντικό χαρτί λοιπόν για την ομάδα και η παρουσία του θα βοηθήσει καταλυτικά».

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης σαν χαρακτήρας είναι απαιτητικός, δεν είναι εύκολος. Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείτε αυτό για να μην σας επηρεάσει;

«Προσωπικά προσαρμόζομαι στα θέλω τού κάθε προπονητή, έχω την εμπειρία να καταλάβω τι ζητάει. Για τους νεότερους είναι ίσως καλό ότι θα ξεκινήσουν με έναν τέτοιο προπονητή, γιατί θα τους κάνει καλό και στη ζωή, στην πειθαρχία και στον τρόπο που θα λειτουργούν. Είναι μορφωμένος προπονητής και φαίνεται από τον τρόπο που μας μεταδίδει κάποια πράγματα στο γήπεδο».

Περισσότερο έπαιξες σε επαρχιακές ομάδες (βλ. Ξάνθη, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Λάρισα, Εργοτέλης) που διακρίνονται για την καλή τους οργάνωση. Τι το διαφορετικό έχει για σένα ο Αρης;

«Είναι ένα βήμα παραπάνω, χωρίς να θέλω να μειώσω καμία άλλη από τις ομάδες που αγωνίστηκα. Η δυναμική του Αρη όμως είναι αυτονόητη. Είναι όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Αρης»

 

«Η οικογένειά μου και ο Θεός»

 

Η οικογένειά σου παίζει ρόλο στις αποφάσεις;

«Είναι σημαντικό πράμα η οικογένεια για έναν ποδοσφαιριστή. Αναθεωρείς καταστάσεις για τη ζωή και την ωριμότητά σου. Είναι μεγάλη χαρά να γυρίζω σπίτι και να απολαμβάνω στιγμές με την οικογένειά μου».

Εισαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία σου;

«Δεν είμαι αχάριστος. Οτι πέτυχε το πέτυχα με κόπο. Και οι χαρές και οι λύπες μού έχουν αφήσει μια γεύση ικανοποίησης, γιατί πρέπει να τα ζεις όλα για να ζυγίσεις την ζωή. Σίγουρα έχω κάνει και λάθη. Οσο μεγαλώνουμε όμως μαθαίνουμε από αυτά και προσπαθούμε να μην τα επαναλάβουμε».

Γούρια έχεις;

«Δεν χρειάζομαι τίποτε περισσότερο από τη θρησκεία και την βοήθεια του Θεού».

Φιλίες μέσα από το ποδόσφαιρο έχεις κάνει;

«Γνωριμίες πολλές, φιλίες μετρημένες στα δάχτυλα. Αυτή είναι η φύση του επαγγέλματος».

To Top