Μεσημεριανή (15.00) μάχη για την τέταρτη σερί νίκη στο Παλέ!

Ξεκίνημα του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα και ο Άρης υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι (15.00) τον Πανελευσινιακό στο Αλεξάνδρειο, με στόχο την τέταρτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του, που θα τον διατηρήσει σε τροχιά τετράδας.

Είναι ένα παιχνίδι που ο Άρης πρέπει να κερδίσει και εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική του απόδοση πόσο εύκολα ή δύσκολα θα επιτύχει τον στόχο του. Ο Πανελευσινιακός δεν είναι ομάδα που έχει την ποιότητα του Άρη, χρειάζεται ωστόσο προσοχή και φυσικά δεν υπάρχει χώρος για να υποτιμηθεί από κανέναν.

Οι κίτρινοι έχουν παρουσιάσει μια σταθερότητα στην απόδοσή τους μετά το άσχημο διάστημα του Νοεμβρίου, όταν έκαναν τρεις σερί ήττες. Ακόμα και στις ήττες τους από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό εκτός έδρας είχαν διαστήματα που έπαιξαν καλό μπάσκετ και ήταν ανταγωνιστικοί (ειδικά στο ΟΑΚΑ).

Αυτή η συνέχεια στην καλή απόδοση είναι το ζητούμενο σήμερα και περνάει μέσα από συγκεκριμένες σταθερές. Σωστή αμυντική λειτουργία, έλεγχος των ριμπάουντ και ξεκάθαρες επιλογές στην επίθεση κυρίως σε υψηλό τέμπο, έστω κι αν απουσιάζει ο Τόρεϊ Τόμας.

Οι κίτρινοι έχουν παίξει ξανά χωρίς τον Αμερικανό και έχουν κερδίσει. Ήταν ο αγώνας με τον Απόλλωνα Πατρών στο Αλεξάνδρειο, όπου τότε είχε κάνει ουσιαστικά το ντεμπούτο του ο Στέφεν Αντεγκμπόγιε.

Η απουσία του Τόμας είναι σημαντική, αλλά ο Άρης δεν μπορεί να σταθεί σε αυτή, δεν αποτελεί δικαιολογία. Ο Αντεγκμπόγιε, ο Πάσαλιτς και ο Μούρτος θα έχουν σαφώς αυξημένο ρόλο και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και ο Στέλιος Πουλιανίτης σε συγκεκριμένες στιγμές του αγώνα, για κάποιες άμυνες ή φάουλ.

To Top