ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μετά από 307 μέρες “γεμάτο” παιχνίδι για τον Ενκουλού, επιστροφή στην Εθνική μετά από 5,5 χρόνια

Ξεχωριστή μέρα σήμερα για τον Νικολά Ενουλού, μια και έπαιξε 90λεπτο έπειτα από δέκα μήνες, στην επιστροφή του με την εθνική Καμερούν μετά από διάστημα μεγαλύτερο των 5, 5 χρόνων!

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο αμυντικός των κιτρινόμαυρων ξεκίνησε βασικός και έπαιξε σε όλο το φιλικό κόντρα στο Ουζμπεκιστάν στην πόλη Γκογιάνγκ της Νότιας Κορέας. Τα “λιοντάρια” έχασαν με 2-0, ενώ ο αμυντικός του Άρη αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας με το αγαπημένο του Νο3 σε σχηματισμό 3-4-3.

Βασικός ο Ενκουλού, ήττα (0-2) του Καμερούν από τον Ουζμπεκιστάν

Το τελευταίο “γεμάτο” παιχνίδι του Ενκουλού ήταν τον Νοέμβρη του 2021, όταν ήταν στη Γουότφορντ στην ήττα από την Άρσεναλ με 1-0 και δύο εβδομάδες αργότερα (20/11/2021) έπαιξε για 64 λεπτά στη νίκη της ομάδας του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέρασαν δηλαδή 307 μέρες.

Τελευταίο του παιχνίδι με την Εθνική ήταν 2/5/2017. στον τελικό του Copa Africa, στον τελικό με την Αίγυπτο όπου είχε σημειώσει το ένα από τα δύο τέρματα που εξασφάλισαν στη χώρα του την κατάκτηση του τροπαίου. Στη συνέχεια επικράτησαν οι κακές σχέσεις του με την ηγεσία της ομοσπονδίας του Καμερούν και οδήγησαν στην πολύχρονη αποχή του από την εθνική ομάδα.

O Ενκουλού “έγραψε” και τα πρώτα του κιτρινόμαυρα λεπτά στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο Καμερουνέζος χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία 19 λεπτά της αναμέτρησης και μάλιστα σε ειδικό ρόλο καθώς τοποθετήθηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και όχι στο κέντρο της άμυνας…

Η επιστροφή του λοιπόν, σε πλήρη εξέλιξη…

 

 

To Top